venetsialaiset

Venetsialaiset ovat loppukesän juhla, jolloin juhlistetaan mökkeily- ja veneilykauden päättymistä elokuun viimeisenä viikonloppuna. Juhla onkin peräisin Venetsiasta Italiasta, jossa juhla on valon, veden ja tulen juhla. Tämän takia venetsialaisiin sytytetään lyhdyt ja kynttilät, ammutaan raketteja ja tottakai nautitaan hyvästä ruoasta ja seurasta.

Kokosimme teille herkullisimmat ja juustoisimmat reseptit, joissa hyödynsimme satokauden raaka-aineita. Nämä maistuvat varmasti jokaiselle ja luovat ihanan tunnelman venetsialaisiin.

herkullisimmat juustoiset reseptit pimenevään elokuiseen iltaan!


keitot

Olisiko alkuun höyryvän huumaava keittohetki? Keitot ovat mainio alkuruoka tai miksei pääruokakin. Satokauden raaka-aineista valmistetut keitot herättelevät mainiosti makuhermoja ja maistuvat jokaiselle.

  1. Kukkakaalikeitto

  2. Sipulikeitto


 
 

piirakat

Piirakat kuuluvat kesään ja ovat mökkiruokien aatelia!

Tomaatti- tai kantarellipiirakka, satokauden raaka-aineista maistuu varmasti juhlaväelle. Arjessa piirakka toimii loistavasti lounaana salaatin kanssa tai maukkaana iltapalana.

1. Tomaattipiirakka

2. Kantarellipiirakka

 
 

salaatit

Salaatit ovat nopea valmistaa ja ne maistuvat ruokaisana ateriana tai pääruoan lisukkeena. Monipuolisesta salaatista löytyy lukuisia eri muotoja, joissa vain mielikuvitus on rajana. Usein salaatti rakennetaan vihreään salaattipohjaan, mutta vaihtelua saa kokeilemalla esimerkiksi pohjana kaalia, juureksia, pastaa tai sekoittamalla erilaisia salaatteja keskenään. Erilaisista salaattilajikkeista, vihanneksista ja hedelmistä syntyy juustojen ja siementen kanssa mitä maukkaimpia salaatteja.

1. Lämmin salaatti

2. Salaatti paahdetuista kasviksista

3. MANSIKKA-SAVUJUUSTOSALAATTI

 
 

pizzat ja pastat

Venetsialaiset kuitenkin tulevat Venetsiasta, joten miksei syödä italialaista ruokaa, kotimaisilla raaka-aineilla höystettynä. Vie pizzaelämys uudelle tasolle tekemällä itse pizzaa. Jokaisen pizzan tarina alkaa taikinasta ja meidän pizzataikinan reseptillämme onnistut varmasti.

Resepteissä tärkein on juusto ja sitä on oltava reilusti!

  1. nELJÄN JUUSTON PIZZA

  2. REIKÄLEIPÄPIZZA

  3. LOHILANKKUPIZZA

  4. KANTARELLIPASTA

  5. KESÄKURPITSAPASTA


Jotain muuta?

Burgerit ja hodarit ovat ehdottomia kesäherkkuja, joita voi myös nauttia vielä loppukesästä. Alkupalaksi tai pikkusuolaiseksi tarjottavaksi rapuleivät ja juusto-pastasalaattiveneet sopivat mainiosti.

  1. Helpot rapuleivät

  2. Juustopastasalaattiveneet

  3. Metsäburger

  4. Savujuustoburger

  5. Riistahodarit

  6. Kesäkurpitsaveneet

  7. Juustofocaccia