Talvikuva Kuusamosta.
 

MAAMME POHJOISIN JUUSTOLA

Makua ja luonnetta, jota et muualta saa

Sanovat, että olemme katajainen kansa. Allekirjoitamme sanonnan täällä maamme pohjoisimmassa juustolassa. Kukaan, joka arvostaa helppoa elämää, ei perustaisi juustolaa Kuusamoon. Mutta jos elämässä kaikki olisi helppoa, mielestämme siitä häviäisi suola.

60 vuotta olemme tehneet juustoja Koillismaalla, entisessä Lapissa, nykyisessä Pohjois-Pohjanmaassa. Koillismaalla talvi on pitkä ja kylmä, mutta kesällä valoa saadaan vuorokauden ympäri. Sen ansiosta kasvillisuus saa omaleimaisen vahvan arominsa. Koillismaan pellot ovat suurelta osin kivisiä ja pieniä — käsin raivattuja. Näillä pelloilla laiduntaa karja, jonka maitoon ympäröivä luonto antaa oman erityisen vivahteensa.

Juustomme kypsyvät koskien pauhatessa ja könkäiden hurmatessa vierailijoita läheltä ja kaukaa. Tuoreesta, vastalypsetystä maidosta valmistamme luonteikasta emmentalia, maukasta kermajuustoa ja vivahteikasta edamia. Olemme ylpeitä myös aidoilla leppälastuilla savustetuista savujuustoistamme.

Jos pidät luonnostamme, luultavasti pidät myös juustoistamme!

 
 

Pala kuusamoa juustohyllyssä

Missiomme on tarjota makua ja luonnetta pohjoisen luonnosta jokaiseen päivään. Haluamme, että sinulla on mahdollisuus valita korkealaatuinen, kotimainen vaihtoehto kaikkiin juustohetkiin — pala kuusamolaista asennetta siis! Kun puhdas pohjoisen luonto yhdistetään maamme pohjoisimman juustolan väen taitoon, intohimoon ja periksiantamattomuuteen sekä pohjoisen perhetilojen vastalypsettyyn maitoon, on koossa ainekset, joista syntyvät maan parhaan juustot.


rakennamme tarinaamme ARVOJEmme pohjalta

Missiomme on tarjota makua ja luonnetta pohjoisen luonnosta jokaiseen päivään.


tarinoita juuston takaa

Tarinoita maidon matkasta juustolaan, tilallisten kertomana.