KOTIMAISET JUUSTOT kuusamosta

Missiomme on tarjota makua ja luonnetta pohjoisen luonnosta jokaiseen päivään. Haluamme, että Sinulla on mahdollisuus valita korkealaatuinen, kotimainen vaihtoehto kaikkiin juustohetkiin. Kun puhdas pohjoisen luonto yhdistetään maamme pohjoisimman juustolan väen taitoon, intohimoon ja periksiantamattomuuteen sekä pohjoisen perhetilojen vastalypsettyyn maitoon, on koossa ainekset, joista syntyvät maan parhaan juustot.


Tutustu kategorioihin


Juustobrändimme


Uutuudet

Kuusamon Juuston uutuudet ovat saapuneet juustohyllyille kautta maan! Uutuuksia kehittäessämme olemme erityisesti keskittyneet tuomaan arkeen helppoutta, sekä ennen kaikkea hyvää makua.


Sydänmerkki-tuotteemme

Sydänmerkki-tuote on terveellisempi valinta omassa tuoteryhmässään ja merkin käyttöä valvotaan. Tunnistat kaikki Sydänmerkki-tuotteemme pakkauksessa olevasta merkistä, jotta Sinun olisi helpompi valita terveellisempi vaihtoehto juustohyllyllä. Olemme sitoutuneet tuottamaan uusia Sydänmerkittyjä tuotteita ja reseptejä vuosittain.


JUUSTON MATKA MAIDOSTA PAKETTIIN

Juustonvalmistuksen jalo taito on ollut meillä hallussa vuosikymmeniä ja tuotamme juustoja nykyaikaisesti, tehokkaasti ja kestävästi.  Valmistamme vuosittain lähes kolme miljoonaa kiloa Emmentalia, Edamia, Maasdamia, Goudaa ja erilaisia kermajuustoja. Juuston matka maitotilalta pakettiin ja aina kaupan hyllylle on mielenkiintoinen ja monivaiheinen.


Ammattilaisille


11 MIELENKIINTOISTA FAKTAA JUUSTOSTA

TIESITKÖ TÄTÄ JUUSTOSTA?

  1. Juusto  on maidosta  juoksettamisen ja maitohappokäymisen avulla valmistettu kiinteä  elintarvike. Juusto sisältää paljon  proteiineja  ja  rasvoja. Juustoja voidaan luokitella esimerkiksi maidon alkuperän, juuston rasvapitoisuuden, kovuuden tai kypsytystavan mukaan.

  2. Yhden juustokilon valmistamiseen tarvitaan 10 litraa maitoa.

  3. Juuston valmistus on jopa tuhansia vuosia vanha perinne. Juuston alkuperän sanotaan olevan jopa vanhempi kuin kirjoitettu historia. Juuston valmistamisen tekniikassa on tapahtunut vuosien varrella muutoksia, mutta pohjimmiltaan juuston valmistustapa on yhä tänä päivänä sama kuin tuhatkunta vuotta sitten!

  4. Juustolaatuja on useita satoja. Esimerkiksi Ranskassa ja Italiassa on molemmissa pelkästään 400 erilaista juustoa.

  5. Monet tekijät saavat juuston eroamaan muista. Tällaisia tekijöitä ovat muun muassa eläin, josta maito on peräisin, rasvapitoisuus, juuston happamoitumisessa vastuussa olevan bakteerin tyyppi ja kypsymisaika.

  6. Emmental rei'istään tunnetaan! Emmentaljuuston reiät muodostuvat juuston valmistusprosessissa, kun kypsymisen aikana vapautuu kaasukuplia juuston sisuksissa.

  7. Kovat kypsytetyt juustot ovat kypsytyksen ansiosta luonnostaan laktoosittomia tai ainakin vähälaktoosisia, vaikkei laktoosia olisikaan erikseen poistettu. Kypsytyksen aikana juuston laktoosi hajoaa, jolloin lopputuotteessa on laktoosia erittäin vähän tai ei lainkaan.

  8. Juustojen valmistusprosessissa syntyy heraa, jonka me jatkojalostamme mm. laktoosijauheeksi ja myymme raaka-aineena eteenpäin, jottei mitään menisi hukkaan.

  9. Vastoin suosittua myyttiä, juusto ei itse asiassa ole hiirien lempiruokaa. Jyrsijät syövät mieluummin makeita ruokia sekä pastaa ja muroja.

  10. Juuston valmistuksessa käytettävät hapatteet ovat maitohappobakteerien viljelmiä, joita käytetään juustojen valmistuksessa. Kukin tuote tarvitsee oman hapatteensa, joka voi sisältää yhtä tai useampaa bakteerilajia. Hapatteiden käytön tuloksena syntyy aromiaineita, jotka antavat kullekin tuotteelle ominaisen maun.

  11. Juustojen valmistus on pitkälti käsityötä. Tämän seurauksena jokainen juusto on uniikki, eikä kahta saman näköistä palaa ole.