Juustofocaccia

Juustofocaccia on italialainen herkkuleipä, jossa on rapea kuori, mutta pehmeä sisus. Tässä juustofocacciassa yhdistyy focaccian rapea ja mehevä taikina, tuore rosmariini, merisuola ja tottakai juusto. Meidän reseptissä hyödynnämme intensiivistä, pitkään kypsynyttä Kuusamon Juuston Maasdam XO -juustoa, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja tuo focacciaan suomalaista, pohjoista särmää

Tämä juustofocaccia-resepti on helppo valmistaa ja se on loistava tapa hemmotella makuhermojasi. Tarjoile juustofocaccia alkupalana tai lisukkeena, esimerkiksi pastaruokien tai risoton kanssa. Voit myös leikata focaccian paloiksi ja ottaa retkelle tai piknikille mukaan. Kokeile ja ihastu!


JUUSTOFOCACCIA

Annoksia: 1 kpl | Valmistus: 60 min


NÄITÄ TARVITSET

Valmistus

  1. Kaada kädenlämpöinen vesi isoon kulhoon ja murenna hiiva sekaan. Varmista, että hiiva liukenee veteen kokonaisuudessaan.

  2. Kaada vehnäjauhoja pikkuhiljaa veden sekaan samalla sekoittaen. Lisää lopuksi suola.

  3. Kun vehnäjauhot on lisätty taikinaan kokonaisuudessaan, aloita taikinan vaivaaminen. Taikinaa tulee vaivata 10 minuuttia monitoimikoneella taikinakoukkua hyödyntäen tai käsin. 

  4. Vaivaamisen jälkeen jätä taikina kohoamaan kulhoon noin puoleksi tunniksi. Ota tässä välissä uunipelti ja vuoraa se leivinpaperilla.

  5. Kohotuksen jälkeen kaada leivinpaperille puolet oliiviöljystä ja levitä taikina uunipellille. Pyri levittämään taikina venyttämällä se reunoille, jotta se pysyy mahdollisimman kuohkeana. Anna kohota pellillä vielä toiset puoli tuntia.

  6. Leikkaa juustosta peukun pään kokoisia paloja ja irrota rosmariinin lehdet oksasta.

  7. Voitele focaccian päälle loput oliiviöljystä ja painele taikinaan reikiä. Täytä reiät juustonpaloilla ja rosmariinilla. Voit halutessasi raastaa vielä juustoa focaccian päälle. Viimeistele karkealla merisuolalla.

  8. Paista focacciaa uunissa 180 asteessa noin 35 minuuttia tai kunnes focaccia on saanut vähän väriä ja kypsynyt sisältä.