juusto-pastasalaattiveneet

Juusto-pastasalaattiveneet

Nämä raikkaat ja värikkäät juusto-pastasalaattiveneet ovat todellisia makupommeja! Täydellinen yhdistelmä pirskahtelevuutta, täyteläisyyttä, makeutta, happamuutta ja rapeutta. Nämä ovat myös todella helppo- ja nopeatekoisia, joten jos etsit salaatteihisi vaihtelua, tässä on täydellinen resepti sinulle!

Veneen muotoiset sydänsalaatin lehdet saavat täytteeksi makeaa mansikkaa, herkullista jyväpastaa, herneitä, sipulia, minttua, saksanpähkinää ja ronskin raikasta Eränkävijä® 15 % juustoa. Juusto-pastasalaattiveneet ovat näppäriä sormisyötäviä ja sopivat loistavasti esimerkiksi välipalaksi, alkuruoaksi, lisukkeeksi tai illanistujaisiin naposteltaviksi valkoviinin kanssa. Nämä eivät ainoastaan maistu hyviltä, vaan myös ovat todella näyttävä lisä kattaukseen!

Mikäli haluat veneisiin enemmän täyteläisyyttä tai vaihtoehtoisesti kepeyttä, voit vaihtaa juuston joko Eränkävijä® 28 % -juustoon tai aromikkaaseen Eränkävijä® 10 % -juustoon.


Juusto-pastasalaattiveneet

Annoksia: 4-8 kpl | Valmistus: 20 min


NÄITÄ TARVITSET

  • 1/2 pkt (n. 137 g) Kuusamon Juusto Eränkävijä® 15% -juustoa

  • 1 dl kuivapastaa (esim. Orzoa, eli jyväpastaa, tai muuta pientä ja pyöreää pastaa)

  • ½ dl turkkilaista jogurttia

  • 2 kpl sydänsalaatteja

  • 16 kpl tuoreita mansikoita

  • 0,5 dl saksanpähkinöitä

  • 1 kpl varsisipuli tai varsipunasipuli

  • 0,5 dl tuoreita herneitä

  • kourallinen tuoreita mintunlehtiä

  • 3 rkl oliiviöljyä

  • suolaa ja pippuria maustamiseen

  • 1 kpl kasvisliemikuutio pastan keitinveden maustamiseen

Valmistus

  1. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaisesti. Mausta keitinvesi kasvisliemikuutiolla. Jäähdytä kypsä pasta hyvin.

  2. Leikkaa minttu ja varsisipuli hienoksi ja lisää pastan joukkoon. Säästä minttua myös valmiin salaatin koristeluun. Lisää pastan joukkoon myös herneet, oliiviöljyä, hyppysellinen suolaa ja pippuria. Sekoita.

  3. Irrota sydänsalaatista kahdeksan veneen mallista lehteä ja sipaise veneiden pohjalle reilu teelusikallinen turkkilaista jogurttia. Ripottele jogurtin päälle hieman suolaa ja pippuria.

  4. Kuutioi juusto sentin kokoisiksi kuutioiksi ja halkaise mansikat. Lisää jokaiseen salaattiveneeseen - turkkilaisen jogurtin päälle - hieman pastaseosta, muutama juustokuutio ja pari mansikanpuolikasta. 

  5. Hienonna saksanpähkinöitä vähän pienemmiksi ja koristele veneet pähkinöillä. Voit halutessasi myös paahtaa pähkinät uunissa ennen niiden hienontamista. 

  6. Koristele salaattiveneet mintunlehdillä.

  7. Salaattiveneet on hauska ja uudempi tapa tarjoilla kesäinen salaatti. Jos täytät veneet hieman maltillisemmin, voidaan salaattiveneet tarjoilla tacojen tapaan sormisyötävinä. Voit toki tarjoilla salaatin myös perinteiseen tapaan vadilta tai kulhosta.