lohilankkupizza

06E16046-E9F8-4363-8CA0-23E0FDB8AF06.jpg
 
 

Täydellinen suomalainen Ripotella pizzajuusto sopii hyvin lohilankkupizzaan. Valitse joko alkuperäinen tai voimakkaampi!


lohilankkupizza

Annoksia: pellillinen | Valmistus: +60 minuuttia


 
 

ainekset

Pizzapohja:

  • 2 1/2 dl vettä

  • 25 g hiivaa

  • 3/4 tl suolaa

  • n. 5 dl durumvehnäjauhoja

  • 2 rkl oliiviöljyä

Täyte:

valmistus

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon suola, jauhot sekä öljy. Sekoita tasaiseksi.

  2. Alusta taikinaa muutama minuutti ja anna sen jälkeen kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertainen.

  3. Kauli kohonnut taikina ohueksi levyksi. Mikäli taikina on löysää, käytä reilusti jauhoja apuna. Nosta pizzapohja pellille leivinpaperin päälle.

  4. Lisää pizzapohjan päälle tomaattimurska, savulohi ja tomaatit.

  5. Raasta Maasdam juusto ja ripottele pinnalle.

  6. Paista uunissa 250 asteessa 10-15 minuuttia.

  7. Ripottele pinnalle tuoreet yrtit.