juustoinen kantarellipiirakka

Kuusamon+Juusto+Juustomuru+syksyn+suolaiset+piirakat+%2836+of+53%29.jpg

Kantarellipiirakka on loppukesän ja alkusyksyn sesonkiherkku. Kantarelli on monien suomalaisten lempisieni, eikä ihme. Onhan tämä keltaiseksi kullaksikin kutsuttu sieni niin maukasta ja harvinaista herkkua, että siitä haluaa nauttia täysin rinnoin. Parhaalta se maistuu, kun sienet on vieläpä poimittu itse metsästä!

Kantarelli on ravintoarvojensa, monipuolisuutensa ja tietenkin herkullisuutensa vuoksi erinomainen raaka-aine ruoanlaitossa. Ja koska olemme sekä kantarellin, että juuston suuria ystäviä, pitihän meidän saattaa nämä kaksi kultakimpaletta yhteen — ja missä muussakaan, kuin juustoisen kantarellipiirakan muodossa. Tämän maukkaan piirakan kruunaa Kuusamon Juuston Sinileima Emmental -raaste. Tätä kelpaa nauttia mukavan sienestysretken jälkeen. 

Leivo, maista ja ihastu!


juustoinen kantarellipiirakka

Annoksia: 6 | Valmistus: 60 minuuttia


 
 

ainekset

Pohja:

  • 100 g voita

  • 2,5 dl vehnäjauhoja

  • 2 rkl kylmää vettä

  • Ripaus suolaa


Täyte:

  • 1 l kantarelleja

  • 1 kpl purjoa

  • 2 rkl voita

  • 2 dl kermaa

  • 3 kananmunaa

  • Kuusamon Juuston Sinileima Emmental -raastetta

  • Ripaus mustapippuria ja suolaa

  • Pinnalle halutessasi tuoreita yrttejä, kuten rucolanversoa

valmistus

  1. Nypi voi, jauhot ja suola sekaisin keskenään. Lisää joukkoon kylmä vesi. Sekoita taikina tasaiseksi ja taputtele voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Piirakkavuoan halkaisija noin 25 cm.

  2. Puhdista sienet ja paloittele tarvittaessa pienemmäksi. Pilko valmiiksi myös purjo.

  3. Kuumenna voi pannulla ja paista sieniä kunnes niistä irtoava neste haihtuu.

  4. Lisää purjo sienien joukkoon ja kuullota hetki. Mausta suolalla.

  5. Sekoita kulhossa keskenään kerma ja kananmunat. Lisää joukkoon ripaus mustapippuria.

  6. Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja lisää pinnalle emmentalraaste.

  7. Kaada ruokakermaseos päälle.

  8. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 35-40 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja täyte hyytynyt.

  9. Anna jäähtyä hetki ja nauti. Halutessasi lisää pinnalle tuoreita yrttejä oman maun mukaan.