Palajuustot

kotimaiset juustot arkeen ja juhlaan

Missiomme on tarjota makua ja luonnetta pohjoisen luonnosta jokaiseen päivään. Haluamme, että Sinulla on mahdollisuus valita korkealaatuinen, kotimainen vaihtoehto kaikkiin juustohetkiin. Kun puhdas pohjoisen luonto yhdistetään maamme pohjoisimman juustolan väen taitoon, intohimoon ja periksiantamattomuuteen sekä pohjoisen perhetilojen vastalypsettyyn maitoon, on koossa ainekset, joista syntyvät maan parhaan juustot.

Kuusamon kypsyttämistä palajuustoista valittavana on täyteläinen ja perinteikäs Gouda, savuisten makujen ystävälle Savujuusto, lempeän voimakas Maasdam, suussa sulavat Paimenpoika® kermajuustot sekä arktiset Eränkävijä® arkijuustot. Kokeile kotimaisia, laktoosittomia juustojamme höylättynä leivän päällä, raastettuna erilaisiin ruokiin tai veistettynä välipalaksi.


Emmentalit

Eränkävijä

Paimenpoika

Herkuttelujuustot



kokeile juustojamme ruoanlaitossa

Palajuustomme sopivat sellaisenaan leivälle ja juustotarjottimelle, sekä monipuolisesti kylmiin ja kuumiin ruokiin. Palajuustojamme käytetään sen hyvän sulatettavuuden ansiosta monenlaisissa ruoissa, kuten gratiineissa, makaronilaatikon päällä, pizzassa ja piirakoissa täytteenä.

Palajuustomme maut toimivat monessa ruoassa — keitoissa, leivonnassa, hodareissa, pizzassa ja osana erilaisia juhlien tarjottavia. Savujuusto antaa savun lisäksi ruokaan kermaisuutta, Gouda täyteläisyyttä ja Maasdam lempeyttä sekä voimakkuutta. Kokeile rohkeasti, et voi epäonnistua!


Yhdistele rohkeasti

Tietylle juustolle sopivan juoman löytäminen ei ole aina helppoa edes kokeneelle asiantuntijalle. Yksinkertaisia ja yleispäteviä sääntöjä ei ole olemassa. Yleisesti voidaan kuitenkin sanoa, että juomat, kuten viini, olut, siideri ja drinkit sopivat kaikki juuston seuraksi. Jottei sinun tarvitse jäädä miettimään minkälainen juoma sopii parhaiten minkäkin juuston kanssa, kokosimme sinulle parhaat vinkkimme!


Tiesitkö tätä palajuustoistamme?

Goudajuusto on saanut nimensä etelähollantilaisen Goudan kaupungin mukaan. Juustolla ei ole kuitenkaan nimisuojaa, joten goudajuustoja on valmistettu myös muissa maissa. Goudan käyttö on monipuolista, sillä se sopii niin leivälle ja herkutteluun kuin myös sulavan ominaisuutensa ansiosta ruoanlaittoonkin. Lisäksi Goudaa voidaan helposti raastaa, viipaloida ja kuutioida. Kokeile Goudaa esimerkiksi uuniruokiin ja suolaiseen leivontaan. Kuusamon Juuston valikoimasta löydät Goudaa sekä palana että viipaleena. Kokeile myös Savustettua Goudaamme.

Maasdamjuusto on maultaan makean pähkinäinen, hieman Emmental-tyyppinen juusto ja käyttökohteetkin ovat hyvin pitkälti Emmentalin kaltaiset. Maasdam sopii erinomaisesti leivälle, salaatteihin, ruoanlaittoon tai juustotarjottimelle. Kuusamon Juuston valikoimasta löydät lempeän voimakkaan Maasdamin sekä pidempään kypsyneen Maasdam XO:n, joka on erinomainen valinta herkutteluun.

Savujuuston lempeä maku valmistuu, kun juustoon hiipii aitojen leppälastujen savu salaisessa savustamossamme Kuusamossa. Valikoimassamme on ikoninen Savujuusto sekä makeammasta maustaan tunnettu Savustettu Gouda. Savujuusto antaa savuisen maun lisäksi ruokaan kermaisuutta ja se sopii erinomaisesti hampurilaisten väliin, raastettuna kastikkeeseen tai osaksi juustotarjotinta.

Kaikilla palajuustoillamme on Hyvää Suomesta -merkki ja pakkauksiin käytetyssä polyeteenissä osa fossiilisesta raaka-aineesta on korvattu uusiutuvalla, kasvipohjaisella raaka-aineella.

Kuusamon Juusto Savujuusto (21 of 34).jpg

sydänmerkki-tuotteita

Kuusamossa valmistettujen, kotimaisten juustojemme valikoimassa on myös Sydänmerkki-tuotteita. Sydänmerkki auttaa Sinua valitsemaan terveellisemmän vaihtoehdon kaikkien juustojen joukosta. Merkki kertoo, että tuotteessa on vähemmän kovia rasvoja ja vähemmän suolaa.

Valmistamme kaikki juustomme maku edellä. Siksi emme ole tinkineet kevyempien juustojemme mausta, jokainen kun ansaitsee arkeensa maukkaita juustoja. Vaikka palajuustomme ovat erityisen suosittuja arjessa, haluamme rohkaista kokeilemaan kevyempiä tuotteitamme myös juhlassa. Kokeile esimerkiksi Eränkävijä® 10% osana juustotarjotinta, tai luo Eränkävijä® 15% käyttäen herkullinen jälkiruoka vaikkapa hillon kera.