keväinen juustotarjotin

Tämä juustolautanen maistuu koko perheelle. Valitse juustolautaselle perheen pienimmille kermajuustoa, savuisen maun ystävälle Savujuustoa, voimakkaiden makujen ystävälle Emmental XO sekä kaikille maistuvaa makean suolaista Goudaa. Erilaiset rypäleet, makea päärynä ja ananaskirsikat sopivat tälle juustotarjottimelle. Kata makuja tasapainoittamaan ruiskeksejä ja viimeistele kokonaisuus pähkinöillä. Viime vuoden satokauden jämät kannattaa kaivaa myös jääkaapin perältä, esimerkiksi kanelinen omenahilloke maistuu taivalliselta tämän juustotarjottimen juustojen kanssa.

Tällä juustotarjottimella ei juustojen määrästä ole säästelty. Etenkin lapset tykkäävät maistella erilaisia juustoja, joten juustoja kannattaa kattaa reilummin tarjolle. Perinteinen, arkisenakin pidetty kermajuusto hurmaa lapset, mutta maistuu myös muille miedommista mauista pitäville.


keväinen juustotarjotin

Annoksia: 6 | Valmistus: 15 minuuttia


NÄITÄ TARVITSET

  • Paimenpoika kermajuustoa

  • Savujuustoa

  • Emmental XO:ta

  • Goudaa

  • Viinirypäleitä

  • Päärynää

  • Ananaskirsikoita

  • Saksanpähkinöitä

  • Ruiskeksejä

näin onnistut

  1. Juustot on hyvä ottaa esille noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

  2. Pese hedelmät ja kuivaa ne hyvin.

  3. Pilko päärynä annospaloiksi.

  4. Asettele tarjottimelle ensin juustot.

  5. Lisää rypäleet, keksit ja päärynä juustojen seuraksi.

  6. Viimeistele kokonaisuus pähkinöillä ja ananaskirsikoilla.