sieni-raviolivuoka

Sieni-raviolivuoka satokauden parhaista raaka-aineista! Ruoassa hyödynnetään tuoreita sieniä, tuorepasta ravioleja ja aromikasta Kuusamon Juuston Ripotella pastajuustoa. Voit itse valita oman mieluisen täytteesi ravioleihin, esimerkiksi juuston tai kantarellin jat tehdä näin erilaisia variaatioita.

Herkullinen sieni-raviolivuoka on täyteläisen makuinen ja on helppo valmistaa. Se sopii niin rentoon illalliseen perheen kanssa, kuin myös ystävien kanssa illanistujaisten kokkailuun. Tämä resepti tuo ruokapöytään maanläheisiä makuja ja kokonaisuuden, joka maistuu jokaiselle. Valmista ja ylläty!


sieni-raviolivuoka

Annoksia: 4 kpl | Valmistus: 60 min


NÄITÄ TARVITSET

  • 1 litra maitoa

  • 3 rkl maissitärkkelystä

  • 200 g Kuusamon Juusto Ripotella pastajuustoa

  • 1 rkl suolaa

  • 1 tl mustapippuria rouhittuna tai myllystä

  • 750 g tuorepasta ravioleja (täyte oman maun mukaan)

  • 1 litra metsäsieniä puhdistettuna

  • 1 dl rypsiöljyä

  • 1 ruukku tuoretta ruohosipulia hienonnettuna

Valmistus

  1. Kuumenna uuni 160 C asteeseen.

  2. Laita 9 dl maitoa isoon kattilaan.

  3. Sekoita maissitärkkelys yhteen dl:aan kylmää maitoa. Kuumenna maito kattilassa.

  4. Suurusta maito maissitärkkelys-maitoseoksella kaatamalla seos pikkuhiljaa kuumennetun maidon sekaan samalla jatkuvasti sekoittaen. Kiehauta ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.

  5. Lisää kattilaan raviolit ja puolet Kuusamon Juuston Ripotella pastajuustoa. Anna ravioleiden hautua 5 minuuttia kuumassa kastikkeessa.

  6. Paista sillä aikaa metsäsienet kuumalla paistinpannulla rypsiöljyssä.

  7. Voitele uunivuoka. Laita uunivuokaan paistetut metsäsienet ja kastike pastojen kanssa. Sekoita kevyesti. Laita lopuksi päälle loput Kuusamon Juuston Ripotella pastajuustosta.

  8. Paista uunissa 30-40 minuuttia, kunnes juusto on gratinoitunut ja ruskistunut kevyesti. Ripottele ennen tarjoilua päälle hienonnettu ruohosipuli ja nauti!