porolihapullat

4F3A7760.jpg
 
 

Valmista herkulliset porolihapullat, uudet perunat sekä kuppikastike yhdessä Master Chefistäkin tutun kokki Sirly Schinmannin kanssa. Katso alta ohjeet myös videolla!

Nämä herkulliset lihapullat valmistuvat pannulla paistettuna helposti ja vaivattomasti ilman kermaviiliä tai korppujauhoja. Erikoisuutena näihin lihapulliin tehdään keskelle herkullinen juustosydän Kuusamon Juuston Savujuustosta. Laadukkaat kotimaiset raaka-aineet tuovat ihania makuja ruoalle, jolloin raaka-aineiden ei tarvitse olla monimutkaisia. Yksinkertaisista, mutta laadukkaista raaka-aineista valmistuu herkullinen ateria!


porolihapullat

Annoksia: 4 | Valmistus: +60 minuuttia


 
 

ainekset

  • 1 pkt Kuusamon Juuston Savujuustoa tai Savustettua Goudaa

  • 200 g poron jauhelihaa

  • 400 g laadukasta possun jauhelihaa

  • 2 valkosipulin kynttä

  • 2 dl tuoretta persiljaa

  • 2 tl suolaa

  • 2 tl mustapippuria

  • 200 g voita

  • 1 dl kevätsipulia

  • 500 g varhaisperunoita

valmistus

  1. Laita ensin perunat kiehumaan, sillä niissä menee pisin aika. Laita kattilaan kylmää vettä ja sinne perunat sekä suolaa.

  2. Leikkaa Savujuuston reunat pois, sillä ne eivät sula yhtä hyvin lihapullan sisällä. Leikkaa Savujuusto sen jälkeen pieniksi kuutioiksi.

  3. Laita possun ja poron jauheliha kulhoon. Lisää sekaan suolaa ja pippuria ja sekoita tasaiseksi massaksi. Poronlihan sijasta voit käyttää myös naudan tai esimerkiksi hirven lihaa, jos poroa ei ole saatavilla. Sekaan on hyvä kuitenkin aina laittaa myös possun jauhelihaa, jotta lihapulliin saadaan sopivasti rasvaisuutta.

  4. Kun massa on tasainen, lisää joukkoon vielä kevätsipulia. Lihapullamassa on valmis kun sen väri on tasainen. Taikinaa ei kannata vaivata liikaa, jotta lihapullien kuohkeus säilyy.

  5. Lihapullien pyörittämistä varten viereen kannattaa ottaa kippo ja siihen kylmää vettä, jotta taikina irtoaa paremmin käsistä kun niitä kastaa veteen. Ota lihapullamassasta pieni nokare ja paista siitä pannulla testipala, jotta saadaan selville onko taikinassa riittävästi suolaa.

  6. Pyöritä taikinasta lihapullia, ota juustokuutio ja upota se lihapullan keskelle. Pyörittele vielä lihapulla ympärille.

  7. Paista lihapullat kuumalla pannulla voissa. Voi tuo pulliin lisää makua.

  8. Laske pannun lämpötilaa keskilämmölle ja laita kansi päälle. Käännä lihapullia välillä, jotta ne kypsyvät tasaisesti ja saavat kauniin värin.

  9. Seuraavaksi valmistetaan kuppikastike lihapullien ja perunoiden kaveriksi: Laita voi kattilaan ja sulata hiljalleen. Pilko sekaan kevätsipulia. Kastike on valmis kun voi on täysin sulanut. Lisää sekaan vielä hiukan perunoiden keitinvettä, noin 4 ruokalusikallista. Asettele kastike jokaiselle ruokailijalle omaan kuppiin, johon perunoita ja lihapullia voi dipata.

  10. Kun perunat ovat kypsiä, valuta vesi pois.

  11. Nauti!