pääsiäisen herkuttelulautanen

Pääsiäisen värikäs herkuttelulautanen

Pääsiäisen näyttävin herkuttelulautanen kasataan hummuksen ja mämmin ympärille. Tuore, itse tehty basilikahummus maistuu raikkaiden kasvisten kanssa. Basilikahummus syntyy nopeasti blenderissä, mutta voit käyttää myös kaupasta valmiina löytyvää hummusta. Keväiselle herkuttelulautaselle hummuksen kaveriksi katetaan porkkanoita, retiisejä ja Bimi-parsakaaleja. Varsiparskaali maistuu keittämättä ihanan rapealta. Suolaisten herkkujen vastapainoksi herkuttelulautaselle katetaan yllättäviäkin makupareja. Mämmi sopii erinomaisesti Vuoristojuuston kanssa, kun taas Maasdam XO maistuu suklaamunien kaverina. Suolaiset keksit, pähkinät ja anaskirsikat ovat paitsi kaunis lisä herkuttelulautaselle, ne myös maistuvat erinomaiselta esimerkiksi Emmental XO:n kanssa.

Huom! Mikäli käytät koristeena narsisseja, pidä huoli siitä, ettei niitä syödä. Syötäväksi kelpaavia kukkia ovat esimerkiksi orvokit, joita voit ostaa kauppojen vihannesosastoilta.


pääsiäisen herkuttelulautanen

Annoksia: 6-8 | Valmistus: 30 minuuttia


NÄITÄ TARVITSET

Hummusta varten:

  • 380 g keitettyjä kikherneitä

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • 1/2 sitruunan mehu

  • 1 rkl tahinia

  • 1 1/2 tl jauhettua kuminaa

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 1/2 tl suolaa

  • Mustapippuria myllystä

  • Nippu tuoretta basilikaa

Lisäksi

näin onnistut

Hummus:

  1. Huuhtele kikherneet kylmän veden alla.

  2. Kuori valkosipulinkynnet.

  3. Irrota basilikan lehden varsista. Huuhtele ja kuivaa lehdet.

  4. Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes hummus on rakenteeltaan tasaista.

  5. Lisää hummus kauniiseen astiaan tarjoilua varten.

Juustotarjottimen kasaaminen:

  1. Ota juustot 30 minuuttia ennen tarjoilua huoneenlämpöön.

  2. Siirrä mämmi kauniiseen astiaan.

  3. Pese, ja tarvittaessa kuori, porkkanat ja retiisit. Kuivaa hyvin.

  4. Pese Bimi-parsakaalit ja poista varren pää veitsellä. Kuivaa parsat hyvin.

  5. Asettele pitkälle tarjottimelle ensin hummus ja mämmi.

  6. Lisää juustot. Voit laittaa osan tarjolle kokonaisina paloina ja pilkkoa osan valmiiksi annospaloiksi.

  7. Lisää vihannekset lähelle hummusta.

  8. Asettele keksit ja suklaamunat tarjottimelle.

  9. Koristele kokonaisuus ananaskirsikoilla ja pähkinöillä.