mustaleima-myskikurpitsat

Nyt hyödynnetään syksyisen satokauden antimia ja kokataan ihania täytettyjä myskikurpitsoja! Tee helppo jauhelihatäyte, kuorruta kurpitsat aromikkaalla mustaleima Emmentalilla ja anna uunin hoitaa loput. Mustaleiman voimakas maku ja myskikurpitsan makeus tuovat esille toistensa parhaat puolet, joten tätä reseptiä sinun täytyy ehdottomasti kokeilla!


mustaleima-myskikurpitsat

Annoksia: 4 | Valmistus: 60 minuuttia

 

 

ainekset

  • 2 myskikurpitsaa

  • 400 g jauhelihaa

  • 1 sipuli

  • 1 dl vettä

  • 140 g tomaattisosetta

  • 200 g Kuusamon Juuston mustaleima Emmentalia

  • Suolaa, pippuria, yrttimaustetta ja oliiviöljyä

  • Tuoretta persiljaa koristeeksi 

valmistus

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. 

2. Pese ja halkaise myskikurpitsat, poista siemenet ja rihmat. 

3. Lorauta tilkka oliiviöljyä kurpitsoiden leikkuupinnoille ja mausta suolalla ja pippurilla. 

4. Paista myskikurpitsoita uunissa 25 minuuttia, kunnes kurpitsat ovat pehmeitä. 

5. Kuori ja hienonna sipuli. 

6. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää sipuli. Anna  kuullottua. 

7. Lisää mukaan vesi, tomaattipyree ja mausteet. Anna hautua 5 minuuttia. 

8. Nosta myskikurpitsat uunista ja täytä ne jauhelihaseoksella. 

9. Raasta päälle aromikasta mustaleima Emmentalia. 

10. Paista vielä 5–10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin. 

Tarjoile raikkaan salaatin kera ja nautiskele syksyisestä tunnelmasta!