Kuusamon Juusto sitoutuu kantamaan vastuunsa kotimaisen ruoan puolesta

 

Kuusamon Juusto sitoutuu kantamaan vastuunsa kotimaisen ruoan puolesta

 

Kuusamon Juusto on vakiinnuttanut paikkansa maamme pohjoisimpana juustonvalmistajana. Itsenäisenä juustolana meillä on vapaus, velvollisuus ja vastuu kotimaisen juustontuotannon säilyttämisessä.

Omassa maassa tuotettu ruoka toimii turvana itsenäiselle ja toimivalle ruokajärjestelmälle, auttaa säilyttämään arvokasta ammattitaitoa, luo ja ylläpitää työllisyyttä ja on ennen kaikkea tärkeä osa huoltovarmuutta. Kotimainen ruoka nousee mieliimme erityisesti aikoina, jolloin ympärillämme on epävarmuutta. Vastuu kotimaisesta ruoasta on meistä jokaisella – maatalousyrittäjillä, teollisuudella, kaupalla, kuluttajilla, päättäjillä, rahoituslaitoksilla sekä palkansaaja- ja muilla etujärjestöillä.

Me Kuusamon Juustolla suhtaudumme pohjoisessa valmistettuun juustoon vakavasti. Kotimaisen juustonvalmistuksen säilyminen on meille sydämen asia. Siksi sitoudumme maatalousyrittäjien ja kuluttajien tavoin työskentelemään kotimaisen ruoan ja huoltovarmuuden puolesta. Me Kuusamon Juustolla sitoudumme tuottamaan puhdasta ja kotimaista ruokaa pohjoisen perhetilojen maidosta kestävällä tavalla, jotta tulevaisuuden sukupolvetkin voivat nauttia kotimaisesta ruoasta.

Haastamme teidät kaikki kantamaan vastuunne ja allekirjoittamaan sitoumuksen kotimaisen ruoan ja huoltovarmuuden puolesta.

 

Sitoumuksen allekirjoittanut

01.03.2022 Kuusamossa

Jarmo Oksman

Kuusamon Juuston toimitusjohtaja