Kuusamon Juuston vuoden 2021 Iloa harrastamiseen -stipendiohjelman stipendiaatit valittu: stipendi 28 Kuusamolaiselle lapselle ja nuorelle

 

Kuusamon Juuston Iloa harrastamiseen -stipendiohjelman teemana kaudella 2021-2022 toimii Iloa taiteesta ja musiikista. Stipendiohjelman kautta jaetaan Kuusamolaisille lapsille ja nuorille 5000€ taide- ja musiikkiharrastusten tukemiseen 28 stipendin saajalle. Ohjelman kummina toimii tällä kaudella kuusamolaislähtöinen valokuvaaja Meeri Koutaniemi.

Iloa harrastamiseen -stipendiohjelmaan saapui 35 hakemusta, joiden joukosta valittiin 28 stipendiaattia. Stipendiä saivat hakea kaikki alle 18-vuotiaat Kuusamolaiset lapset ja nuoret, jotka kokivat oman harrastuksen kuuluvan taiteen ja musiikin piiriin. Stipendiohjelmalla halutaan tukea harrastuksen aloittamista, sen jatkamista ja tavoitteellisesti kohti ammattia harrastavia.

”Viime vuonna tukea saivat liikuntaa eri muodoissa harrastavat lapset ja nuoret. Kaikki eivät kuitenkaan halua tai pysty harrastamaan liikuntaa, joten me Kuusamon Juustolla koemme tärkeäksi tukea mahdollisimman monipuolisesti erilaisia harrastuksia. Liikuntaharrastuksiin nähden taideaineisiin on myös usein vähemmän rahallista tukea tarjolla. Tärkeintä on, että mahdollisimman moni lapsi ja nuori löytäisi itselleen mieluisan tavan harrastaa, sillä lajista riippumatta vaikutukset ovat kokonaisvaltaisia ja pitkäkestoisia” markkinointi- ja viestintäpäällikkö Laura Ollila kertoo.

Tukea pianonsoitosta valokuvaukseen

Stipendiohjelman teemana toimii kaudella 2021-2022 Iloa taiteesta ja musiikista. Teeman mukaiseksi harrastamiseksi on katsottu mm. laulaminen, soittaminen, kuorotoiminta, bänditoiminta, valokuvaaminen, kuvataiteet monipuolisesti maalaamisesta piirtämiseen, näytteleminen ja valokuvaaminen. Hakijat edustavat laajasti näitä ja monia muitakin taiteen ja musiikin piiriin kuuluvia taideaineita.

”Selkeästi eniten hakemuksia tuli erilaisia instrumentteja soittavilta lapsilta ja nuorilta. Oman soittimen hankkiminen on iso kustannus, johon moni hakija esittikin haettavan stipendi käytettäväksi. Mukana oli myös useita tanssijoita, sekä kuvataiteita erilaisissa muodoissa harrastavia.” kertoo Ollila.

Rahastipendien arvo on suurimmillaan 500 euroa. Yhteensä 5000 euron stipendirahasto jaetaan 28 stipendiaatille käytettäväksi mm. lukukausimaksuihin, tarvikehankintoihin, harrastukseen liittyviin matkakuluihin ja soitinhankintoihin.

Kuusamon Juuston Iloa harrastamiseen -stipendiohjelma

Kaikille kauden 2021-2022 stipendiaateille on ilmoitettu henkilökohtaisesti valinnasta. Kuusamon Juuston Iloa harrastamiseen -stipendiohjelma on vuonna 2020 käynnistetty Kuusamolaisille lapsille ja nuorille tarkoitettu ohjelma, jolla Kuusamon Juusto tukee harrastustoimintaa. Kauden 2022-2023 hakuaika ja teema julkaistaan keväällä 2023.