Iloa harrastamiseen -stipendiohjelma käynnistyy jälleen

 

Kuusamon Juusto tukee lasten ja nuorten taide- ja musiikkiharrastusta


Kuusamon Juuston Iloa harrastamiseen -stipendiohjelma on tarkoitettu kuusamolaisten lasten ja nuorten harrastamisen tueksi. Stipendiohjelman tavoitteena on kannustaa paikallisia lapsia ja nuoria harrastamaan monipuolisesti. Viimeksi jaettujen stipendien teemana oli iloa liikunnasta. Kauden 2021-2022 teemaksi on valittu iloa taiteesta ja musiikista. Stipendiohjelman kummiksi on lupautunut kuusamolaissyntyinen valokuvaaja Meeri Koutaniemi.


Stipendiohjelman teemana on iloa taiteesta ja musiikista
Kuusamon Juuston markkinointi- ja viestintäpäällikkö Laura Ollila toivoo mahdollisimman monen lapsen ja nuoren löytävän itselleen sopivan tavan harrastaa joko yksin tai kaveriporukassa.
- Me Kuusamon Juustolla haluamme edesauttaa lasten ja nuorten mahdollisuuksia harrastaa jotakin itselleen mieluisaa. Kaikki eivät esimerkiksi halua harrastaa liikuntaa eikä taiteen ja musiikin harrastamiseen ole usein rahallista tukea tarjolla. Harrastusten monipuolinen tukeminen on tärkeää, sillä harrastuksesta riippumatta vaikutukset ovat kokonaisvaltaisia ja pitkäkestoisia, kertoo Ollila.
Kuusamon Juuston stipendiohjelma tukee niin yksilöitä kuin harrastajaryhmiäkin. Teeman mukaisiksi harrastuksiksi katsotaan mm. laulaminen, soittaminen, kuorotoiminta, bänditoiminta, valokuvaaminen, maalaaminen, tanssi, kuvataiteet ja näytteleminen.

 
Kuusamon Juuston stipendiohjelman kummina Meeri Koutaniemi

Stipendiohjelman kummina toimii kuusamolaislähtöinen valokuuvaja Meeri Koutaniemi, joka on tunnettu erityisesti monipuolisista kuvareportaaseista ja henkilökuvista.
- Lähdin stipendiohjelman kummiksi, sillä uskon vahvasti taiteen ja musiikin luomaan iloon ja merkityksellisyyteen elämässä. Parhaimmillaan taiteellinen ja musikaalinen itseilmaiseminen vahvistaa nuoren omanarvontuntoa ja vapautta olla oma itsensä. Taide ja musiikki yhdistää ihmisiä toisiinsa ja rikkoo tarvittaessa henkisiä ja yhteiskunnallisia rajoja, pohtii Meeri Koutaniemi.


Kuusamon Juuston stipendiohjelmaa tukevat myös Kuusamon kaupunki ja Kuusamon musiikkiopisto


Kuusamon musiikkiopiston rehtori Seppo Kallio ja Kuusamon kaupungin kulttuuritoimenjohtaja Ulla Ingalsuo-Laaksonen ovat kiitollisia Kuusamon Juuston tuesta lapsille ja nuorille. Stipendeillä voidaan tukea monipuolisesti lasten ja nuorten musiikki- ja taideharrastusta. Seppo Kallio pitää arvokkaana, että Kuusamon Juuston stipendiohjelmassa on väljät kriteerit, jotka antavat mahdollisuuden hakea tukea joko yksilönä tai harrastusporukkana ja tukea voi saada koko musiikin kirjo aina klassisesta musiikista bändien toimintaan. Myös taideharrastusta voidaan tukea monipuolisesti.


Kuusamon Juusto kannustaa hakemaan stipendiä rohkeasti ja ennakkoluulottomasti

Stipendiohjelman hakuaika on 16.08.-5.9.2021. Tuki osoitetaan paikallisille, alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille. Rahaa on jaossa 5000 euroa, ja yhden stipendin suuruus voi olla enintään 500 euroa. Hakemus on vapaamuotoinen, ja siihen voi halutessaan liittää vaikkapa kuvia ja videoita.


Kaikki hakemukset käsitellään luottamuksellisesti eikä stipendien saajien nimiä julkaista. Stipendien saajista päättää Kuusamon Juuston henkilökunnasta koostuva 3-4 henkilön raati.

Lisätietoja stipendiohjelman teemasta ja yksityiskohtaiset ohjeet stipendin hakemiseen löytyvät alla olevasta linkistä.

 
Laura Ollila