Terveisiä Kuusamosta

 

Koronarajoituksien purkautumisen myötä Suomi on taas avautunut ja paluu arkeen on alkanut. Moni asia on muuttunut kuluneen kevään aikana eikä paluuta entiseen ole. Etätyöskentely on tullut jäädäkseen ja kokousten pitäminen on siirtynyt verkkoon. Ihmisten kohtaamiset ovat vähentyneet ja paljon puhuttu digitalisaatio on ottanut aimo harppauksen eteenpäin. Täällä harvaanasutussa maassa ihmisten välimatkat ovat entisestään kasvaneet, mutta yhteen hiileen puhaltaminen ja yhteisöllisyys ovat vastaavasti kasvaneet siinä ohessa.


Pitkän ja ennätyslumisen talven jälkeen aurinko on nyt kesällä paistanut myös täällä Kuusamossa. Haasteellisesta keväästä huolimatta olemme pystyneet pitämään tuotannon käynnissä normaalisti. Olemme hoitaneet toimitukset täydellä 100%:n toimitusvarmuudella, vaikka kysyntä onkin vaihdellut voimakkaasti.


Koko henkilöstö täällä Kuusamon Juustolla on tehnyt hartiavoimin töitä sen eteen, että olemme pystyneet hoitamaan tuotteiden toimitukset poikkeustilanteesta huolimatta normaalisti.


Jotta jatkossakin voimme pitää pyörät pyörimässä, ovat niin kotimaisen kulutuksen vahvistaminen kuin ostovoiman turvaaminenkin avainasemassa. Vaikka elintarvikeyritysten luottamus talouteen on romahtanut useissa Euroopan maissa, niin täällä Suomessa luottamus ei ole heikentynyt yhtä paljon. Tuotanto-odotukset tuleville kuukausille ovat kuitenkin varovaisen luottavaiset.


Ruoan kestävä tuotanto ja vähähiilisyys ovat ohjanneet yrityksemme toimintaa jo vuosikymmenten ajan, mutta emme teoista huolimatta ole osanneet pukea sitä sanoiksi. Vuosikausiin emme ole enää käyttäneet fossiilisia polttoaineita, vaan kaikki tuotannossa tarvittava lämpö tuotetaan Kuusamon ja lähialueiden metsistä syntyneellä hakkeella ja purulla. Pakkauksissa käytämme uusiutuvaa biopohjaista materiaalia. Tässä vain muutamia esimerkkejä.


Täällä Kuusamon Juustolla ja Suomessa yleensäkin ruokaa tuotetaan jo pitkälti niillä toimintotavoilla ja vahvuuksilla, joita nyt Euroopassa on nostettu ratkaisuksi kestävään ruoantuotantoon.


Suositaan siis suomalaisia tuotteita, jotta jatkossakin voimme nauttia turvallisista ja terveellisistä, vastuullisesti ja kestävästi tuotetuista kotimaisista tuotteista!

Terveisin Suomen pohjoisimmasta juustolasta,

Jarmo Oksman

Toimitusjohtaja

 
Guest User