paimenpojan muikkugalette

 
 
Juustoinen savuporokeitto.

Olisiko tänään galettepäivä?

Nyt perinteinen kalakukko tai muikkukukko tehdään uudella tavalla, galetten muodossa. Galette tunnetaan piirakkamuodosta, johon voi helposti kätkeä jääkaapista löytyviä rippeitä. Galette maistuu useimmiten myös kylmänä, joten se sopii myös piknikille ja evääksi oloihin, joissa ruuan lämmittäminen on hankalaa.

Paimenpojan muikkugaletessa yhdistyvät herkulliset Kuusamon muikut sekä Paimenpojan kermajuusto raastettuna.

 
 

paimenpojan muikkugalette

Annokset: 6 annosta Valmistusaika: +60 minuuttia


 
 

ainekset

Pohja:

  • 2 dl vehnäjauhoja 

  • 1 dl ruisjauhoja 

  • 1 tl leivinjauhetta 

  • ¼ tl suolaa 

  • 100 g  kylmää  voita 

  • 1 dl kylmää vettä 

Täyte:

  • Kuusamon muikkuja öljyssä 240g (1 purkki) 

  • 1 kananmuna voiteluun 

Valmistus

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään 

  2. Lisää joukkoon voi pieneksi kuutioituna ja nypi taikina murumaiseksi seokseksi 

  3. Lisää lopuksi vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa taikinaa. 

  4. Muotoile taikina palloksi, kääri pallo kelmuun ja lait jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. 

  5. Esilämmitä uuni 200 asteeseen 

  6. Valuta muikuista öljy pois (älä kaada öljyä lavuaariin!) 

  7. Raasta juusto 

  8. Kaulitse taikina leivinpaperin päälle pyöreäksi ohueksi levyksi, jonka halkaisija on noin  30-35 cm. 

  9. Levitä juustoraaste tasaisesti pohjan päälle, mutta jätä reunoilta noin 3cm tyhjää. 

  10. Asettele muikut juuston päälle ja käännä taikinan reunat täytteen päälle.  

  11. Voitele reunat kananmunalla. 

  12. Nosta  galette  leivinpaperin kanssa uunipellille ja paista uunin alatasolla 30-40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen. 

  13. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä ja nautiskele!