paimenpojan jauhelihakiusaus

 
 

Monet tuntevat kinkkukiusauksen, mutta mitä jos tekisitkin kiusauksen tällä kertaa jauhelihasta? Paimenpojan jauhelihakiusaus on koko perheen suosikkiarkiruoka, jota voi tehdä isommankin satsin kerrallaan. Lisäksi jauhelihakiusaus valmistuu nopeasti. Muutama minuutti vain pilkkomista ja uuni hoitaa loput!

Tässä reseptissä pääaineksina ovat peruna, jauheliha, tomaattimurska, kerma sekä klassinen Paimenpoika kermajuusto. Juusto tuo kiusaukseen täyteläistä ja kermaista makua! Raasta juustoa niin paljon kuin sinulle maistuu – mitä enemmän juustoa sen parempaa!

 
 

paimenpojan jauhelihakiusaus

Annokset: 8 annosta Valmistusaika: aktiivinen aika 15min, passiivinen 60min


 
 

ainekset

  • 800 g perunoita ohuina siivuina

  • 2 sipulia

  • 4 valkosipulinkynttä

  • 400 g paistijauhelihaa

  • 2 rkl öljyä

  • 1 tlk tomaattimurskaa

  • 1-2 porkkanaa

  • 2 dl lihalientä

  • 2 tl yrttimausteseosta

  • Ripaus sokeria ja suolaa

  • 2 dl kermaa

  • Paimenpoika kermajuustoa raastettuna

Valmistus

1. Pilko perunat ohuiksi siivuiksi.

2. Kuullota sipuli ja ruskista jauheliha.

3. Lisää porkkana raastettuna ja kuumenna sekoitellen.

4. Lisää mausteet, tomaattimurska ja lihaliemi.

5. Anna kiehua muutama minuutti.

6. Lisää seokseen ruokakerma.

7. Kaada perunat laakeaan uunivuokaan ja sekoita joukkoon jauhelihaseos.

8. Raasta päälle Paimenpoika kermajuustoa.

9. Kypsennä uunin ala- tai keskiosassa 225 asteessa noin tunti tai kunnes perunat ovat kypsiä.