Poropizza

Poro on Suomen pohjoisten alueiden tunnettu raaka-aine, ja Kuusamon Juuston poropizza on täydellinen tapa yhdistää pohjoisen luonnon makuja! Poro tuo pizzaan ainutlaatuista makua, jota pohjoisen maitotilallisten maidosta valmistettu Ripotella pizzajuusto täydentää ihanasti. Tämä poropizza on valkoinen pizza eli pizza bianca, mikä tarkoittaa sitä, että pohjassa on käytetty tomaattikastikkeen sijasta valkoista kastiketta. Pizza bianca onkin poropizzalle täydellinen vaihtoehto, jotta puhtaat pohjoisen maut pääsevät täysiin oikeuksiinsa!

Kuusamon Juuston poropizza on täydellinen valinta niille, jotka haluavat maistaa aitoa pohjoisen luonnon makumaailmaa. Tämä herkku on täynnä makua, tuoreita aineksia, ja se tarjoaa unohtumattoman pizzaelämyksen kaikille ruoan ystäville!


Poropizza (pizza bianca)

Annoksia: 2 pizzaa | Valmistus: 2-4 tuntia


NÄITÄ TARVITSET

Pizzapohja

  • 4 dl vettä

  • Noin 1 litra pizzajauhoja

  • 25 g tuorehiivaa

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 1 rkl suolaa

  • 1 rkl sokeria

Valkoinen pizzakastike

  • 300 g ranskankermaa

  • ½ dl oliiviöljyä

  • 1 tl suolaa

  • ½ tl mustapippuria rouhittuna

Täytteet

  • 300 g Kuusamon Juuston Ripotella juustoa

  • 100 g porochorizoa

  • 100 g poron kylmäsavupaistia viipaleina

  • Kuivattuja karpaloita

  • Kuivattua puolukkarouhetta

  • Pikkusalaatteja

Valmistus

Pizzapohja

  1. Mittaa vesi, hiiva, oliiviöljy, suola ja sokeri kulhoon.

  2. Lisää jauhoja ensin 8 dl ja tarvittaessa lisää.

  3. Aloita taikinan vaivaaminen, jos sinulla on käytössä yleiskone, vaivaa taikinaa matalalla nopeudella 10 minuuttia. Jatka käsin, kunnes taikina alkaa muodostumaan.

  4. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile taikinoista pallot. Laita taikinapallot liinan alle kylmään kohoamaan. 

Valkoinen pizzakastike

  1. Sekoita ranskankerman joukkoon oliiviöljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Valmistus

  1. Kuumenna uuni 250 C asteiseksi uunipellit sisällä. Avaa sormin pizzataikinat leivinpaperille.

  2. Muotoile pizzaksi ja levitä valkoista pizzakastiketta pohjille.

  3. Asettele porochorizoa pohjille ja ripottele Kuusamon Juuston Ripotella pizzajuustoa päälle.

  4. Vedä leivinpaperin avulla pizzat kuumille uunipelleille. Paista 12-15 minuuttia, kunnes pizzat ovat kypsiä.

  5. Ennen tarjoilua nostele kylmäsavuporoa pizzojen päälle, ripottele kuivattuja karpaloita ja kuivattua puolukkarouhetta pizzojen päälle. Lopuksi lisää vielä pikkusalaatteja päälle.

  6. Nauti aidoista pohjoisen mauista pizzan muodossa!