Juustoinen tuulihattukakku

 
 

Tuulihatut ovat erinomaista juhlatarjottavaa, sillä samasta taikinasta voi tehdä sekä makeaa että suolaista tarjottavaa. Tämä tuulihattukakku valmistuu pursottamalla yksittäisten leivonnaisten sijaan levyjä. Tässä kakussa yhdistyvät savukalan ja Emmental XO -juuston herkulliset maut.

Suolainen tuulihattukakku on erittäin helppo ja nopea valmistaa koska sekä tuulihattulevyt että täytteen voi tehdä jo edellisenä päivänä. Juhlapäivään jää vain kasaus ja koristelu. Mitäpä jos tällä kertaa kokeilisit voileipäkakun sijaan tuulihattukakkua? Tämä on juhlien taattu vetonaula!

 
 

Juustoinen tuulihattukakku

Annokset: 8-10 annosta Valmistusaika: +60 minuuttia


 
 

ainekset

Taikina:

  • 3 dl vettä 

  • 150 g voita 

  • 3 dl vehnäjauhoja 

  • 5 munaa 

Täyte:

  • 250 g savukalaa 

  • 3  dl kuohukermaa 

  • 1 dl smetanaa 

  • Emmental XO juustoa raastettuna hienoksi 

  • ½  dl  tuoretta tilliä hienonnettuna 

  • ½ tl suolaa 

  • ½  tl mustapippuria rouhittuna 

  • 2 rkl sitruunamehua 

Koristeeksi:

  • Tilliä 

  • Syötäviä kukkia 

  • Retiisiä viipaloituna ohueksi 

  • Vuonankaalia 

  • Värikästä salaattia  

Valmistus

Tuulihattu:

  1. Kiehauta vesi ja voi kattilassa 

  2. Lisää sekaan vehnäjauhot ja sekoita, kunnes massasta muodostuu kiinteä ”pallo”, joka irtoaa kattilan reunoilta. 

  3. Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi ennen kananmunien lisäämistä 

  4. Vatkaa sähkövatkaimella kananmunat yksitellen taikinan joukkoon. Kärsivällisyys on tässä valttia, älä lisää seuraavaa munaa, ennen kuin edellinen on vatkattu kunnolla sekaan. 

  5. Munia lisätessä taikina muuttuu aluksi murumaiseksi, älä säikähdä tätä. Viimeisen munan jälkeen taikina palautuu sileäksi ja tahmaiseksi.  

  6. Lusikoi taikina isoon pursotinpussiin ja pursota taikinasta  kaksi isoa suorakaiteen muotoista levyä 

  7. Paista levyjä uunissa 175 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes pohjat ovat kohonneet ja saaneet väriä. 

  8. HUOM! Älä avaa uunia paiston aikana, jotta tuulihatut eivät painu kasaan. 

  9. Anna pohjien jäähtyä hyvin ennen täyttämistä. 

Täyte:

  1. Hienonna savukala ja tilli .

  2. Vaahdota kuohukerma ja lisää joukkoon smetana, sekoita tasaiseksi .

  3. Raasta Emmental XO hienoksi raasteeksi .

  4. Sekoita juusto, tilli ja kala kerma-smetanaseokseen .

  5. Mausta täyte sitruunalla, pippurilla ja suolalla .

Kasaaminen:

  1. Laita ensimmäinen tuulihattulevy tarjoiluastialle .

  2. Lisää täyte väliin, ilme saa olla runsas .

  3. Aseta toinen tuulihattulevy täytteen päälle .

  4. Koristele kakku salaatilla, yrteillä, retiisillä ja kukilla .