Syksyinen juustolautanen
Syksy on täynnä värejä, lämpöä ja makuja – ja mikä olisikaan parempi tapa juhlistaa vuodenaikaa kuin herkullinen juustolautanen! Kuusamon Juuston Kuutamo-herkuttelujuustot tuovat lautaselle täyteläistä suussa sulavaa makua , joka täydentyy sesongin parhailla raaka-aineilla. Syksyinen juustolautanen kruunaa niin viikonlopun illanistujaiset kuin juhlahetketkin – se maistuu mainiosti viinilasillisen äärellä, lautapeli-illassa tai vaikka saunan jälkeen!
Annosmäärä
8 annostaValmistusaika
30minVaikeustaso
Arvostele
Ainekset
- 1 pkt (200g) Kuutamo Vuoristojuustoa
- 1 pkt (200g) Kuutamo Gouda XO:ta
- Leikkeleitä, esim. salamia ja ilmakuivattua kinkkua
- Lajitelma erilaisia keksejä
- Vihreitä oliiveja
- 4 viikunaa
- 1-2 omenaa
- Tummia viinirypäleitä
- 1-2 pientä hillopurkkia, esim. aprikoosi- ja kirsikkahilloa
- Pähkinöitä
- Kuivattuja hedelmiä
Ohje
- Leikkaa juustot eri mallisiksi paloiksi. Voit esimerkiksi leikata Gouda XO:n puoliksi, ja leikata toisesta puolesta pieniä kuutioita ja toisesta puolesta kolmioita. Vuoristojuusto on helpommin lohkeilevaa ja siitä voit esimerkiksi lohkaista paloja sormin.
- Pese omenat, viinirypäleet ja viikunat. Viikunan voi leikata 4 osaan lohkoiksi, ja omenan ohuempiin viipaleisiin, jotka voi asetella viuhkoiksi.
- Tee leikkeleistä haluamiasi sommitteluja, kuten ruusukkeita juustolautasella.
-
Kokoa juustolautanen kauniisti puulaudalle tai tarjottimelle. Anna juustojen levätä hetki huoneenlämmössä ennen tarjoilua. Näin juustojen aromit pääsevät parhaiten esiin.
-
Viimeistele kokonaisuus ripauksella syksyn tunnelmaa: kynttilät, lämmin juoma tai viini ja hyvä seura tekevät juustolautashetkestä täydellisen!