Syksyinen juustolautanen

Syksy on täynnä värejä, lämpöä ja makuja – ja mikä olisikaan parempi tapa juhlistaa vuodenaikaa kuin herkullinen juustolautanen! Kuusamon Juuston Kuutamo-herkuttelujuustot tuovat lautaselle täyteläistä suussa sulavaa makua , joka täydentyy sesongin parhailla raaka-aineilla. Syksyinen juustolautanen kruunaa niin viikonlopun illanistujaiset kuin juhlahetketkin – se maistuu mainiosti viinilasillisen äärellä, lautapeli-illassa tai vaikka saunan jälkeen!

Annosmäärä

8 annosta

Valmistusaika

30min

Vaikeustaso

Arvostele

Syksyinen juustolautanen

Ainekset

  • 1 pkt (200g) Kuutamo Vuoristojuustoa
  • 1 pkt (200g) Kuutamo Gouda XO:ta
  • Leikkeleitä, esim. salamia ja ilmakuivattua kinkkua
  • Lajitelma erilaisia keksejä
  • Vihreitä oliiveja
  • 4 viikunaa
  • 1-2 omenaa
  • Tummia viinirypäleitä
  • 1-2 pientä hillopurkkia, esim. aprikoosi- ja kirsikkahilloa
  • Pähkinöitä
  • Kuivattuja hedelmiä

Ohje

  1. Leikkaa juustot eri mallisiksi paloiksi. Voit esimerkiksi leikata Gouda XO:n puoliksi, ja leikata toisesta puolesta pieniä kuutioita ja toisesta puolesta kolmioita. Vuoristojuusto on helpommin lohkeilevaa ja siitä voit esimerkiksi lohkaista paloja sormin.
  2. Pese omenat, viinirypäleet ja viikunat.  Viikunan voi leikata 4 osaan lohkoiksi, ja omenan ohuempiin viipaleisiin, jotka voi asetella viuhkoiksi.
  3. Tee leikkeleistä haluamiasi sommitteluja, kuten ruusukkeita juustolautasella.
  4. Kokoa juustolautanen kauniisti puulaudalle tai tarjottimelle.  Anna juustojen levätä hetki huoneenlämmössä ennen tarjoilua. Näin juustojen aromit pääsevät parhaiten esiin.
  5. Viimeistele kokonaisuus ripauksella syksyn tunnelmaa: kynttilät, lämmin juoma tai viini ja hyvä seura tekevät juustolautashetkestä täydellisen!