
Suolainen kesäpiirakka
Suolainen kesäpiirakka on täydellinen tarjottava kesän ajan juhliin! Piirakka valmistuu helposti, sillä lehtitaikinalevy vain paistetaan uunissa, jonka jälkeen se täytetään aromikkaalla Eränkävijä 15% juustolla, rucolalla, ilmakuivatulla kinkulla ja kirsikkatomaateilla.
Annosmäärä
6 annostaValmistusaika
45minVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
- Iso lehtitaikinalevy
- 1 kananmuna
- Eränkävijä 15% juustoa
- Rucolaa
- Ilmakuivattua kinkkua
- Kirsikkatomaatteja
Ohje
- Ota lehtitaikinalevy hyvissä ajoin sulamaan. Levitä taikina pellille ja tee taikinan reunoihin viillot veitsellä ikään kuin kehykseksi (älä viillä pohjaan asti). Voitele taikina kananmunalla ja paista sitä uunissa ohjeen mukaan.
- Ota valmis lehtitaikinalevy pois uunista ja painele keskiosaa lusikalla.
- Raasta keskiosaan reilusti Eränkävijä 15% juustoa. Lisää täytteeksi rucolaa, ilmakuivattua kinkkua ja halkaistuja kirsikkatomaattia.
- Koristele halutessasi herneenversoilla ja nauti! Vinkki: Piirakan päälle voi pirskotella myös balsamicoa.