Sieni-raviolivuoka

Sieni-raviolivuoka satokauden parhaista raaka-aineista! Ruoassa hyödynnetään tuoreita sieniä, tuorepasta ravioleja ja aromikasta Kuusamon Juuston Emmentalraastetta. Voit itse valita oman mieluisen täytteesi ravioleihin, esimerkiksi juuston tai kantarellin ja tehdä näin erilaisia variaatioita.

Herkullinen sieni-raviolivuoka on täyteläisen makuinen ja on helppo valmistaa. Se sopii niin rentoon illalliseen perheen kanssa, kuin myös ystävien kanssa illanistujaisten kokkailuun. Tämä resepti tuo ruokapöytään maanläheisiä makuja ja kokonaisuuden, joka maistuu jokaiselle. Valmista ja ylläty!

Annosmäärä

4 annosta

Valmistusaika

60min

Vaikeustaso

Arvostele

Sieni-raviolivuoka

Ainekset

  • 1 litra maitoa

  • 3 rkl maissitärkkelystä

  • 150 g Kuusamon Juuston Emmentalraastetta

  • 1 rkl suolaa

  • 1 tl mustapippuria rouhittuna tai myllystä

  • 750 g tuorepasta ravioleja (täyte oman maun mukaan)

  • 1 litra metsäsieniä puhdistettuna

  • 1 dl rypsiöljyä

  • 1 ruukku tuoretta ruohosipulia hienonnettuna

Ohje

  1. Kuumenna uuni 160 C asteeseen.

  2. Laita 9 dl maitoa isoon kattilaan.

  3. Sekoita maissitärkkelys yhteen desiin kylmää maitoa. Kuumenna maito kattilassa.

  4. Suurusta maito maissitärkkelys-maitoseoksella kaatamalla seos pikkuhiljaa kuumennetun maidon sekaan samalla jatkuvasti sekoittaen. Kiehauta ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.

  5. Lisää kattilaan raviolit ja puolet Kuusamon Juuston Emmentalraasteesta. Anna ravioleiden hautua 5 minuuttia kuumassa kastikkeessa.

  6. Paista sillä aikaa metsäsienet kuumalla paistinpannulla rypsiöljyssä.

  7. Voitele uunivuoka. Laita uunivuokaan paistetut metsäsienet ja kastike pastojen kanssa. Sekoita kevyesti. Laita lopuksi päälle loput juustoraasteesta.

  8. Paista uunissa 30-40 minuuttia, kunnes juusto on gratinoitunut ja ruskistunut kevyesti. Ripottele ennen tarjoilua päälle hienonnettu ruohosipuli ja nauti!