Shepherd’s pie

Shepherd’s pie eli paimenen piiras on englantlaisten versio liha-perunasoselaatikosta.  Siinä käytetään tyypillisesti lampaan jauhelihaa, mutta halutessasi voit  käyttää myös  naudan jauhelihaa, jolloin ruokaa kutsutaan cottage pieksi.  Ennen uuniin laittoa  laatikko gratinoidaan raastetulla Paimenpoika kermajuustolla.

Annosmäärä

8 annosta

Valmistusaika

1h

Vaikeustaso

Arvostele

Shepherd’s pie

Ainekset

Perunamuusi
  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • n. 4-5 dl maitoa
  • Nokare voita
  • 3/4 tl suolaa
Jauhelihatäyte
  • 400 g naudan tai karitsan jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • 1 rkl lihafondia
  • 2 tl pizzamaustetta
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl worcesterkastiketta
  • 100 g pakasteherneitä
Kuorrutus
  • 200 g Paimenpoika kermajuustoa

Ohje

  1. Valmista perunamuusi. Kuori ja pilko perunat ja keitä niitä 15-20 minuuttia suolatussa vedessä.  Valuta vesi ja lisää perunoiden joukkoon  voi, maito ja suola. Survo muusiksi. Lisää maitoa  ja suolaa tarvittaessa.
  2. Valmista jauhelihatäyte. Paista jauheliha pannulla ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynsi  sekä pieniksi paloiksi leikatut sellerit ja porkkanat.
  3. Lisää tomaattisose, tomaattimurska, vesi, lihafondi ja mausteet. Hauduta noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä.
  4. Raasta valmiiksi noin 200g Paimenpoika kermajuustoa.
  5. Lisää jauhelihakastikkeen joukkoon worchesterkastike ja pakasteherneet.
  6. Levitä jauhelihatäyte uunivuoan pohjalle ja sen päälle perunamuusi. Ripottele päälle juustoraaste.
  7. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Nauti!