Shepherd’s pie
Shepherd’s pie eli paimenen piiras on englantlaisten versio liha-perunasoselaatikosta. Siinä käytetään tyypillisesti lampaan jauhelihaa, mutta halutessasi voit käyttää myös naudan jauhelihaa, jolloin ruokaa kutsutaan cottage pieksi. Ennen uuniin laittoa laatikko gratinoidaan raastetulla Paimenpoika kermajuustolla.
Annosmäärä
8 annostaValmistusaika
1hVaikeustaso
Arvostele
Ainekset
Perunamuusi
- 1 kg jauhoisia perunoita
- n. 4-5 dl maitoa
- Nokare voita
- 3/4 tl suolaa
Jauhelihatäyte
- 400 g naudan tai karitsan jauhelihaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- 2 lehtisellerin vartta
- 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
- 1 dl vettä
- 2 rkl tomaattisosetta
- 1 rkl lihafondia
- 2 tl pizzamaustetta
- 1 tl timjamia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl worcesterkastiketta
- 100 g pakasteherneitä
Kuorrutus
- 200 g Paimenpoika kermajuustoa
Ohje
- Valmista perunamuusi. Kuori ja pilko perunat ja keitä niitä 15-20 minuuttia suolatussa vedessä. Valuta vesi ja lisää perunoiden joukkoon voi, maito ja suola. Survo muusiksi. Lisää maitoa ja suolaa tarvittaessa.
- Valmista jauhelihatäyte. Paista jauheliha pannulla ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynsi sekä pieniksi paloiksi leikatut sellerit ja porkkanat.
- Lisää tomaattisose, tomaattimurska, vesi, lihafondi ja mausteet. Hauduta noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä.
- Raasta valmiiksi noin 200g Paimenpoika kermajuustoa.
- Lisää jauhelihakastikkeen joukkoon worchesterkastike ja pakasteherneet.
- Levitä jauhelihatäyte uunivuoan pohjalle ja sen päälle perunamuusi. Ripottele päälle juustoraaste.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Nauti!