
Ramenkeitto
Lämmittävä ramenkeitto valmistuu helposti myös kotikeittiössä. Tämän ramenkeiton liemen tähdet ovat korealainen chilimaustetahna eli gochujang sekä täyteläinen Paimenpoika Ruoka & Dippi Gouda -juustokastike. Nuudelit imevät itseensä kaikki liemen ihanat maut, ja paksoi tuo annokseen mukaan raikkautta. Annos viimeistellään mehevällä broilerin rintafileellä ja 7 minuutin kananmunalla. Testaa tätä reseptiä ja ihastu!
Annosmäärä
4 annostaValmistusaika
45minVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
-
4 kpl broilerin rintafileetä
-
125 g udon-nuudeleita
-
1 kevätsipulin varren
-
1 pienen sipulin
-
1 valkosipulinkynsi
-
2 rkl gochujang-tahnaa
-
1 l vettä
-
1 kanafondi
-
1 prk (200 g) Paimenpoika Ruoka & Dippi Gouda -juustokastiketta
-
4 paksoin lehteä
-
Suolaa
-
Pippuria
-
Chilijauhetta
-
2 kananmunaa
-
Öljyä paistamiseen
-
Koristeluun esim. kevätsipulia ja suolapähkinöitä
Ohje
-
Laita vesi kiehumaan ja keitä kananmunia noin 7 minuuttia.
-
Paista broilerin rintafileet pannulla ja mausta ne suolalla, pippurilla ja chilillä.
-
Pilko sipuli ohuiksi puolirenkaiksi ja hienonna valkosipuli. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä kattilassa ja kuullota sipuleita liemessä niin kauan, että ne ovat pehmenneet.
-
Lisää joukkoon gouchujang-tahna ja sekoita.
-
Lisää joukkoon vesi, kanafondi ja Paimenpoika Ruoka & Dippi -juustokastike. Sekoita ja anna hautua muutama minuutti.
-
Lisää liemen joukkoon nuudelit ja keitä ohjeen mukaan. Lisää muutamaa minuuttia ennen nuudelien valmistumista paksoin lehdet joukkoon.
-
Leikkaa kanan rintafileet suikaleiksi valmiiksi suupaloiksi.
-
Asettele keittolautaselle nuudeleita, paksoin lehti, reilusti lientä ja asettele näiden päälle puoliksi leikattu keitetty kananmuna, kanan rintafilee sekä koristele halutessasi esim. suolapähkinöillä ja kevätsipulilla.