Muikkukiusaus

Moderni silakkalaatikko valmistetaan kalakiusauksen muotoon Kitkan viisas -muikuista perunasuikaleiden kanssa ja maustetaan lempeän täyteläisellä Paimenpoika Ruoka & Dippi Voimakas -juustokastikkeella. Kitkan Savumuikut ovat pieniä, alle 10 cm pitkiä muikkuja. Öljyyn säilötyt muikut ovat tuhteja ja täyttäviä, siis täydellisiä arkiseen laatikkoruokaan!

Annosmäärä

4 annosta

Valmistusaika

1h

Vaikeustaso

Arvostele

Muikkukiusaus

Ainekset

  • 1 (prk) 200 g Paimenpoika Ruoka & Dippi -juustokastike

  • 500 g peruna-sipulisekoitusta (pakaste)

  • 500 g kasvissuikaleita (pakaste)

  • 2 kpl valkosipulin kynsiä kuorittuna ja hienonnettuna

  • 4 dl kermaa

  • 1 rkl ryytisinappia

  • 2 tl sormisuolaa

  • 0,5 tl mustapippuria

  • 1 ruukku tuoretta tilliä hienonnettuna

  • 2 prk (á 210 g) kotimaista savumuikkua öljyssä

Ohje

  1. Laita kiertoilmauuni lämpiämään 200 asteeseen.

  2. Laita sulatejuusto, kerma, suola, pippuri ja sinappi kattilaan. Lämmitä seosta kunnes se on höyryävää ja sulatejuusto on sulanut kerman joukkoon.

  3. Sekoita peruna-sipulisekoitus ja kasvissuikaleet isossa kulhossa sekaisin ja lisää puolet uunivuoan pohjalle.

  4. Valuta savumuikuista öljy pois ja asettele kalat kerrokseksi kasviskerroksen päälle. Ripottele kalojen päälle tilli ja valkosipuli. Lisää loput kasviksista uunivuokaan.

  5. Paista kiusausta tunnin verran, kunnes se on mehevää ja saanut kauniin paistopinnan.