
Muikkukiusaus
Moderni silakkalaatikko valmistetaan kalakiusauksen muotoon Kitkan viisas -muikuista perunasuikaleiden kanssa ja maustetaan lempeän täyteläisellä Paimenpoika Ruoka & Dippi Voimakas -juustokastikkeella. Kitkan Savumuikut ovat pieniä, alle 10 cm pitkiä muikkuja. Öljyyn säilötyt muikut ovat tuhteja ja täyttäviä, siis täydellisiä arkiseen laatikkoruokaan!
Annosmäärä
4 annostaValmistusaika
1hVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
-
1 (prk) 200 g Paimenpoika Ruoka & Dippi -juustokastike
-
500 g peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
-
500 g kasvissuikaleita (pakaste)
-
2 kpl valkosipulin kynsiä kuorittuna ja hienonnettuna
-
4 dl kermaa
-
1 rkl ryytisinappia
-
2 tl sormisuolaa
-
0,5 tl mustapippuria
-
1 ruukku tuoretta tilliä hienonnettuna
-
2 prk (á 210 g) kotimaista savumuikkua öljyssä
Ohje
-
Laita kiertoilmauuni lämpiämään 200 asteeseen.
-
Laita sulatejuusto, kerma, suola, pippuri ja sinappi kattilaan. Lämmitä seosta kunnes se on höyryävää ja sulatejuusto on sulanut kerman joukkoon.
-
Sekoita peruna-sipulisekoitus ja kasvissuikaleet isossa kulhossa sekaisin ja lisää puolet uunivuoan pohjalle.
-
Valuta savumuikuista öljy pois ja asettele kalat kerrokseksi kasviskerroksen päälle. Ripottele kalojen päälle tilli ja valkosipuli. Lisää loput kasviksista uunivuokaan.
-
Paista kiusausta tunnin verran, kunnes se on mehevää ja saanut kauniin paistopinnan.