Kuusamon juustofondue
Juustofondue on täydellinen seurusteluruoka, jossa sulaan juustoon dipataan leipää, mutta myös esimerkiksi vihanneksia. Sveitsiläinen perinneruoka koostuu usein useammasta vahvemmasta juustosta, ja tässä reseptissä onkin käytetty pitkään kypsytettyä Kuutamo Vuoristojuustoa sekä Gouda XO:ta. Ne ovat omiaan tuomaan juustofondueen täyteläisyyttä ja aromikkuutta.
Annosmäärä
8 annostaVaikeustaso
Arvostele
Ainekset
- 200 g Kuutamo Vuoristojuustoa
- 200 g Kuutamo Gouda XO:ta
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 l sitruunanmehua
- 2 tl perunajauhoa
- 2 rkl vettä tai valkoviiniä
- Ripaus mustapippuria
Juustofondue lisukkeita
- Maalaisleipää
- Maustekurkkuja
- Hillosipulia
- Pepperonia tai salamia
- Parsaa
- Kukkakaalia
- Paprikaa
- Omenaa
- Päärynää
- Viinirypäleitä
Ohje
- Lisää viini pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
- Raasta Kuutamo Vuoristojuusto ja Gouda XO ja lisää ne valkoviinin joukkoon vähitellen.
- Kun juusto on sulanut, lisää sitruunanmehu ja yksi hienonnettu valkosipulinkynsi.
- Sekoita perunajauhot veteen tai valkoviiniin pienessä kulhossa ja kaada juustofonduen sekaan. Mausta mustapippurilla.
- Kaada juustofondue fondue-pataan ja tarjoile leivän ja haluamiesi lisukkeiden kanssa.