Kuusamon juustofondue

Juustofondue on täydellinen seurusteluruoka, jossa sulaan juustoon dipataan leipää, mutta myös esimerkiksi vihanneksia. Sveitsiläinen perinneruoka koostuu usein useammasta vahvemmasta juustosta, ja tässä reseptissä onkin käytetty pitkään kypsytettyä Kuutamo Vuoristojuustoa sekä Gouda XO:ta. Ne ovat omiaan tuomaan juustofondueen täyteläisyyttä ja  aromikkuutta.

Annosmäärä

8 annosta

Vaikeustaso

Arvostele

Kuusamon juustofondue

Ainekset

  • 200 g Kuutamo Vuoristojuustoa
  • 200 g Kuutamo Gouda XO:ta
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 l sitruunanmehua
  • 2 tl perunajauhoa
  • 2 rkl vettä tai valkoviiniä
  • Ripaus mustapippuria
Juustofondue lisukkeita
  • Maalaisleipää
  • Maustekurkkuja
  • Hillosipulia
  • Pepperonia tai salamia
  • Parsaa
  • Kukkakaalia
  • Paprikaa
  • Omenaa
  • Päärynää
  • Viinirypäleitä

Ohje

  1. Lisää viini pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
  2. Raasta Kuutamo Vuoristojuusto ja Gouda XO ja lisää ne valkoviinin joukkoon vähitellen.
  3. Kun juusto on sulanut, lisää sitruunanmehu ja yksi hienonnettu valkosipulinkynsi.
  4. Sekoita perunajauhot  veteen tai valkoviiniin pienessä kulhossa  ja kaada juustofonduen sekaan. Mausta  mustapippurilla.
  5. Kaada juustofondue fondue-pataan ja   tarjoile leivän ja haluamiesi lisukkeiden kanssa.