
Katkarapuleivät
Moderni skagen valmistetaan Paimenpoika Ruoka & Dippi juustokastikkeesta ja isoista ravunpyrstöistä. Toast skagen eli katkarapuleipä on perinteinen ruoka pohjoismaissa, ja tästä herkullisesta leivästä löytyykin monenlaisia variaatioita. Hyvin paahdettu, rapea leipä luo pohjan herkulliselle leivälle. Leivälle sipaistaan paksu kerros täyteläistä juustokastiketta, jonka päälle ladotaan reilusti ravunpyrstöjä sekä tuoreita punasipulirenkaita. Kokonaisuus kruunataan tuoreella tillillä. Rapuleivät maistuvat sellaisenaan aamupalalla esimerkiksi kesämökillä laiturin nokassa nautittuna tai osana rapujuhlia. Kokeile leipiä myös osana brunssia ja illanistujaisia.
Annosmäärä
10 annostaValmistusaika
15minVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
-
10 paahtoleipää
-
200 g Kuusamon Juuston Paimenpoika Ruoka & Dippi juustokastiketta
-
Katkarapuja
-
Tuoretta tilliä
-
Punasipulia
Ohje
-
Leikkaa punasipuli renkaiksi.
-
Paahda paahtoleivät.
-
Levitä jokaiselle leivälle paksu kerros juustokastiketta.
-
Laita juuston päälle ravunpyrstöjä ja sipulirenkaita.
-
Koristele leivät tuoreella tillillä.