Juustopiirakka
Tämä juustopiirakka on saanut inspiraationsa sveitsiläisestä juustopiirakasta, jota on nautittu jo 1500-luvulta lähtien juhlaruokana. Juustopiirakka valmistetaan Kuusamossa valmistetussa Kuutamo Vuoristojuustosta, joka on pitkään kypsytetty aromikas ja suussa sulava juusto. Se sopii erinomaisesti herkuttelun lisäksi ruoanlaittoon!
Annosmäärä
10 annostaValmistusaika
2hVaikeustaso
Arvostele
Ainekset
- 300 g vehnäjauhoja
- 100 g voita
- 1/2 tl suolaa
- 1 1/2 dl vettä
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl voita
- 4 kananmunaa
- 2 dl kermaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1/4 tl muskottipähkinää
- 400 g Kuusamon Juuston Kuutamo Vuoristojuustoa
- 2 tl perunajauhoja
Ohje
- Sekoita vehnäjauhot ja suola kulhossa. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen kuutioitu voi. Nypi ainekset murumaiseksi seokseksi.
- Lisää joukkoon vesi ja sekoita. Muotoile taikinasta pallo ja kiedo se tuorekelmulla. Anna levätä jääkaapissa noin tunti.
- Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota ne pannulla voissa.
- Sekoita munat, kerma, mausteet ja perunajauho kulhossa. Lisää joukkoon paistetut sipulit.
- Raasta Vuoristojuusto massan sekaan ja sekoita.
- Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte taikinan päälle.
- Paista juustopiirakkaa uunissa 200 asteessa alimmalla tasolla noin 60 minuuttia.
- Tarjoile esimerkiksi vihersalaatin kera ja nauti!