Juustopiirakka

Tämä juustopiirakka on saanut inspiraationsa sveitsiläisestä juustopiirakasta, jota on nautittu jo 1500-luvulta lähtien juhlaruokana. Juustopiirakka valmistetaan Kuusamossa valmistetussa Kuutamo Vuoristojuustosta, joka on pitkään kypsytetty aromikas ja suussa sulava juusto. Se sopii erinomaisesti herkuttelun lisäksi ruoanlaittoon!

Annosmäärä

10 annosta

Valmistusaika

2h

Vaikeustaso

Arvostele

Juustopiirakka

Ainekset

  • 300 g vehnäjauhoja
  • 100 g voita
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 1/2 dl vettä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl voita
  •  4 kananmunaa
  • 2 dl kermaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/4 tl muskottipähkinää
  • 400 g Kuusamon Juuston Kuutamo Vuoristojuustoa
  • 2 tl perunajauhoja

Ohje

  1. Sekoita vehnäjauhot ja suola kulhossa. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen kuutioitu voi. Nypi ainekset murumaiseksi seokseksi.
  2. Lisää joukkoon vesi ja sekoita. Muotoile taikinasta pallo ja kiedo se tuorekelmulla. Anna levätä jääkaapissa noin tunti.
  3. Hienonna sipuli  ja valkosipulinkynnet ja kuullota ne pannulla voissa.
  4. Sekoita munat, kerma, mausteet ja perunajauho kulhossa. Lisää joukkoon paistetut sipulit.
  5.  Raasta Vuoristojuusto massan sekaan ja sekoita.
  6. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte taikinan päälle.
  7. Paista juustopiirakkaa uunissa 200 asteessa alimmalla tasolla noin 60 minuuttia.
  8. Tarjoile esimerkiksi vihersalaatin kera ja nauti!