Juustokeksit

Haluaisitko valmistaa juhliin herkullisia juustokeksejä? Vai etsitkö kenties helppoa ideaa ruokalahjaan? Kuusamon Juuston Vuoristojuustosta valmistat helposti maukkaita juustokeksejä. Nämä keksit maistuvat sellaisenaan, mutta myös erilaisten juustojen, hedelmien ja hillojen kanssa. Kyllä vain, juustokeksi juustolla on mitä herkullisin tarjoiltava.

Annosmäärä

40 annosta

Valmistusaika

1h 30min

Vaikeustaso

Arvostele

Juustokeksit

Ainekset

  • 100 g  Vuoristojuustoa

  • 100 g  kylmää voita

  • 100 g  (1 ja 2/3 dl) vehnäjauhoja

  • 1 tl suolaa

Mausteseos

  • 1/2 tl paprikajauhetta

  • 1/2 tl kuivattua chiliä jauhettuna

  • Ripaus (savustettua) sormisuolaa

Ohje

  1. Raasta Vuoristojuusto hienoksi raasteeksi kulhoon.

  2. Murusta voi juuston sekaan.

  3. Siivilöi jauhot seokseen ja lisää suola.

  4. Sekoita  taikina  nopeasti tasaiseksi, muotoile palloksi ja kääri pallo kelmuun.

  5. Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa 1 tunti.

  6. Esilämmitä uuni 175 asteeseen.

  7. Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi.

  8. Leikkaa taikinasta tähtimuotilla keksejä ja aseta keksit leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.

  9. Sekoita mausteseos kulhossa.

  10. Levitä mausteseos keksien päälle ja paista uunissa  12-15  minuuttia, kunnes keksit ovat saaneet kauniin sävyn.

  11. Nauti heti tai säilö voipaperissa myöhempää tarjoilua varten.