Juustoiset juuresröstit

Juustoiset juuresröstit ovat herkullinen arkiruoka, joka sopii tarjoiltavaksi  niin lihan, kalan tai grilliruokien lisukkeena kuin myös sellaisenaan esimerkiksi jogurttikastikkeen kanssa. Paistamisen kanssa maltti on valttia, sillä rapeiden ja mehevien juuresröstien salaisuus on tarpeeksi pitkä paistoaika tarpeeksi miedolla lämmöllä.

Annosmäärä

4 annosta

Valmistusaika

45min

Vaikeustaso

Arvostele

Juustoiset juuresröstit

Ainekset

  • 2 jauhoista perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 pieni bataatti
  • 1 sipuli
  • 2 kevätsipulia
  • 2 kananmunaa
  • 100 g Kuusamon Juuston Goudaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 3/4 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • Rypsiöljyä paistamiseen

Ohje

  1. Kuori perunat, porkkanat ja bataatti. Raasta karkeaksi raasteeksi ja purista ylimääräinen neste pois esimerkiksi keittiöliinan avulla.
  2. Hienonna sipuli ja kevätsipuli. Sekoita keskenään hienonnetut sipulit, raastetut kasvikset, kananmunat, vehnäjauhot sekä mausteet.
  3. Raasta Kuusamon Juuston Gouda ja sekoita massan joukkoon.
  4. Paista massasta röstejä joko ohukaispannulla tai paistinpannulla noin 5 minuuttia per puoli.
  5. Testaa kypsyys maistamalla. Jos rösti tuntuu sisältä raa’alta, pidennä paistamisaikaa ja alenna tarvittaessa lämpöä.
  6. Nauti lisukkeiden kanssa tai sellaisenaan!