Juustoiset juuresröstit
Juustoiset juuresröstit ovat herkullinen arkiruoka, joka sopii tarjoiltavaksi niin lihan, kalan tai grilliruokien lisukkeena kuin myös sellaisenaan esimerkiksi jogurttikastikkeen kanssa. Paistamisen kanssa maltti on valttia, sillä rapeiden ja mehevien juuresröstien salaisuus on tarpeeksi pitkä paistoaika tarpeeksi miedolla lämmöllä.
Annosmäärä
4 annostaValmistusaika
45minVaikeustaso
Arvostele
Ainekset
- 2 jauhoista perunaa
- 2 porkkanaa
- 1 pieni bataatti
- 1 sipuli
- 2 kevätsipulia
- 2 kananmunaa
- 100 g Kuusamon Juuston Goudaa
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 3/4 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- Rypsiöljyä paistamiseen
Ohje
- Kuori perunat, porkkanat ja bataatti. Raasta karkeaksi raasteeksi ja purista ylimääräinen neste pois esimerkiksi keittiöliinan avulla.
- Hienonna sipuli ja kevätsipuli. Sekoita keskenään hienonnetut sipulit, raastetut kasvikset, kananmunat, vehnäjauhot sekä mausteet.
- Raasta Kuusamon Juuston Gouda ja sekoita massan joukkoon.
- Paista massasta röstejä joko ohukaispannulla tai paistinpannulla noin 5 minuuttia per puoli.
- Testaa kypsyys maistamalla. Jos rösti tuntuu sisältä raa’alta, pidennä paistamisaikaa ja alenna tarvittaessa lämpöä.
- Nauti lisukkeiden kanssa tai sellaisenaan!