Englantilaiset täytetyt uuniperunat
Englantilaistyyliset täytetyt uuniperunat ovat herkullista viikonloppuruokaa, ja niiden tekeminen on helppoa, vaikkakin perunoiden kypsyminen ottaa oman aikansa! Pehmeä peruna saa täytteekseen Kuusamon Juuston Goudaa ja papuja tomaattikastikkeessa. Lisää makua reseptiin tuo worcesterkastike, joka on perinteinen englantilainen ruoanlaittokastike.
Annosmäärä
4 annostaValmistusaika
1h 35minVaikeustaso
Arvostele
Ainekset
- 4 uuniperunaa (esim. rosamunda)
- 1 prk (415g) papuja tomaattikastikkeessa
- 100 g Kuusamon Juuston Goudaa raastettuna
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 2 rkl voita
- 1 tl worcesterkastiketta
Ohje
- Pese ja kuivaa perunat. Iske perunan pintaan reikiä haarukalla muutamaan kohtaan. Hiero perunoiden pintaan oliiviöljy ja suola kauttaaltaan.
- Paista uunin keskitasossa 180 asteessa noin 1h 20min. 5 minuuttia ennen pois ottamista säädä lämpötila 220-asteeseen.
- Juuri ennen kuin perunat ovat valmiita, lämmitä pavut tomaattikastikkeessa pienessä kattilassa keskilämmöllä. Kastike saa hieman paksuuntua.
- Avaa valmiit perunat veitsellä ristiviilloin ja muhenna keskiosaa haarukalla. Lisää voinokareet kuhunkin perunaan.
- Raasta 100-150 g Kuusamon Juuston Goudaa ja ripottele juustoraaste perunoiden päälle.
- Lopuksi lusikoi pavut perunoiden päälle ja mausta halutessasi muutamalla tipalla worcesterkastiketta.