Englantilaiset täytetyt uuniperunat

Englantilaistyyliset täytetyt uuniperunat ovat herkullista viikonloppuruokaa, ja niiden tekeminen on helppoa, vaikkakin perunoiden kypsyminen ottaa oman aikansa! Pehmeä peruna saa täytteekseen Kuusamon Juuston Goudaa ja papuja tomaattikastikkeessa. Lisää makua reseptiin tuo worcesterkastike, joka on perinteinen englantilainen ruoanlaittokastike.

Annosmäärä

4 annosta

Valmistusaika

1h 35min

Vaikeustaso

Arvostele

Englantilaiset täytetyt uuniperunat

Ainekset

  • 4  uuniperunaa (esim. rosamunda)
  • 1 prk (415g) papuja tomaattikastikkeessa
  • 100 g Kuusamon Juuston Goudaa raastettuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl voita
  • 1 tl worcesterkastiketta

Ohje

  1. Pese ja kuivaa perunat. Iske perunan pintaan reikiä haarukalla muutamaan kohtaan. Hiero perunoiden pintaan oliiviöljy ja suola kauttaaltaan.
  2. Paista uunin keskitasossa   180 asteessa noin 1h 20min.  5 minuuttia ennen pois ottamista  säädä lämpötila 220-asteeseen.
  3. Juuri ennen kuin perunat ovat valmiita, lämmitä pavut tomaattikastikkeessa pienessä kattilassa keskilämmöllä. Kastike saa hieman paksuuntua.
  4. Avaa valmiit perunat veitsellä ristiviilloin ja muhenna keskiosaa haarukalla. Lisää voinokareet kuhunkin perunaan.
  5. Raasta 100-150 g Kuusamon Juuston Goudaa  ja ripottele juustoraaste perunoiden päälle.
  6. Lopuksi lusikoi pavut perunoiden päälle ja mausta halutessasi muutamalla tipalla worcesterkastiketta.