Kuusamon Juusto tuo kauppoihin uuden ilmastolle ystävällisemmän Parempi-tuoteperheen

Terveiset Kuusamosta!

Puhtaista pohjoisen mauista tunnettu Kuusamon Juusto tuo toukokuussa kauppoihin täysin uudenlaiset Parempi-juustoviipaleet. Uudet Parempi-juustoviipaleet on valmistettu ilmastolle -15 % CH4 kevyemmästä maidosta.

Kuusamon Juuston uudet Parempi gouda-, edam- ja kermajuustoviipaleet edustavat konkreettisia tekoja, joita Kuusamon Juusto tekee ilmastopäästöjen pienentämiseksi yhdessä tuottajien kanssa. Se ei ratkaise kaikkia juuston tuotantoon liittyviä ympäristöhaasteita, mutta se on osoitus siitä, että periksiantamattomalla asenteella pohjoista maidontuotantoa voidaan kehittää ilmaston kannalta vastuullisemmaksi.

"Suurin osa juuston tuotannon päästöistä syntyy alkutuotannossa, ja olemmekin yhdessä Hankkijan, sekä tuottajien kanssa pyrkineet uuden innovaation avulla vähentämään konkreettisesti maidontuotannosta syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä. Uusi innovatiivinen ilmastorehu vähentää maidontuotannon ympäristövaikutuksia ja parantaa lehmien hyvinvointia ja tuottavuutta. Luken ja Helsingin yliopiston tutkimuksien mukaan tällaisen innovatiivisen ruokinnan avulla pystytään alentamaan lehmien metaanin tuotantoa 15-20 % maitokiloa kohden. Näin saadaan ympäristölle parempaa maitoa, josta valmistamme ympäristölle parempaa juustoa.

"Kiitos ensinnäkin Kuusamon Osuusmeijerille ja Hankkijalle hyvästä ja ketterästä yhteistyöstä. Tämä on tärkeä askel kohti vastuullisempaa tuotantoketjua, vaikka kyseessä on ainoastaan kolme tuotetta. Pohjoisen maitotilat ovat meille tärkeitä, ja tämä on esimerkki arvon tuottamisesta koko elintarvikeketjulle. On hienoa, että voimme tarjota juuston kuluttajille mahdollisuuden valita paremmin." toteaa Kuusamon Juuston kaupallinen johtaja Sami Syrjälä.

"Kiitos kaikille hyvästä yhteistyöstä. Teemme Hankkijalla paljon töitä paremman huomisen eteen. Tämä hanke on yksi konkreettinen esimerkki siitä. On ollut hienoa huomata, kuinka Hankkijan patentoiduilla rehu innovaatioilla ja vahvalla tutkimustietoon perustuvalla ruokintaosaamisella eläimille ja ympäristölle syntyvä hyöty on saatu koko elintarvikeketjun yhteistyöllä tuotua näkyväksi aina kuluttajille asti." kertoo Hankkijan nauta- ja erikoisrehujen osastopäällikkö Teemu Seppälä.

Uudet juustoviipaleet löytyvät 120 gramman pakkauksista, ja ovat Kuusamon Juuston muiden viipaletuotteiden tavoin laktoosittomia ja valmiiksi puolitettuja. Uutuudet tulevat myyntiin toukokuussa hyvin varusteltuihin päivittäistavarakauppoihin.

Periksiantamattomalla asenteella kohti parempaa.