Selvitykset ympäristöluvan mukaista lupapäätöstä varten aloitettu

 

Me Kuusamon Juustolla tiedämme, että vastuullinen toiminta on jatkuvia tekoja. Maamme pohjoisimmalle juustolalle luonnon merkitys on valtava ja haluamme toimia esimerkkinä. Tavoitteenamme on kaikessa toiminnassa ennaltaehkäistä ja minimoida negatiivisia ympäristövaikutuksia. Otamme ympäristöasioiden hallinnan vakavasti ja noudatamme toiminnallemme asetettuja lupaehtojen ja viranomaisvelvoitteita.

Kuusamon Juusto on käsitellyt Aluehallintoviraston joulukuussa sille antamaa ympäristöluvan mukaista lupapäätöstä. Lupapäätöksen mukaisesti olemme käynnistäneet sisäisen selvityksen lauhdevesien kierrättämiseksi prosessissa.

Lisäksi Kuusamossa sijaitsevan Helilammen kunnostussuunnitelmasta tehdään erillinen selvitys kuluvan vuoden loppuun mennessä. Osana selvitystä tarkastellaan mahdollisuutta Helilammen muuttamisesta kosteikoksi. Aluehallintoviraston mukaan vedenlaatu Helilammen alapuolisessa vesistössä on jo nyt hyvällä tasolla aiemmin tehtyjen toimien ansiosta ja kuormituksen vähenemisen myötä.

Pyrimme kaikin keinoin varmistamaan, että Pohjois-Suomessa valmistettu juusto on tulevaisuudessakin vastuullisin valinta.

Terveisin Suomen pohjoisimmasta juustolasta,

Jarmo Oksman

Toimitusjohtaja 

Lue lisää siitä, miten me Kuusamon Juustolla panostamme vastuullisuuteen!

 
Laura Ollila