Cordon bleu broilerista
Cordon bleu on koko perheelle maistuva paneroitu leike, joka on täytetty kinkulla ja Kuusamon Juuston maukkaalla Eränkävijä 28% juustolla, joka sulaa herkullisesti leivityksen sisään. Perinteisesti cordon bleu valmistuu vasikanpaistista, mutta se onnistuu erinomaisesti myös broilerinfileestä. Rapea pinta ja mehevä sisus tekevät tästä ruuasta takuuvarman suosikin niin arkeen kuin viikonloppuun. Tarjoa esimerkiksi perunamuusin ja vihersalaatin kanssa.
Annosmäärä
4 annostaValmistusaika
40minVaikeustaso
Arvostele
Ainekset
- 4 broilerin rintafileetä
- 40 g ilmakuivattua kinkkua
- 40 g Eränkävijä 28% juustoa
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl valkopippuria
- 3 rkl rypsiöljyä paistamiseen
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- 1 1/2 dl korppujauhoja
Ohje
- Tee perhosleike eli viillä broilerin rintafilee keskeltä auki, mutta ei aivan loppuun asti.
- Nuiji leikkeet ohuemmiksi tuorekelmun ja lihanuijan avulla.
- Laita leikkeen toisen puoliskon päälle ilmakuivattu kinkku ja viipaloi päälle 2-4 viipaletta Eränkävijä juustoa.
- Sulje tasku hammastikulla ja mausta broilerit suolalla ja mustapippurilla.
- Leivitä fileet kastamalla ne ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhossa.
- Paista leikkeitä molemmin puolin runsaassa rasvassa, matalalla lämmöllä kypsiksi noin 15 minuuttia.
- Tarjoile esimerkiksi perunamuusin ja vihersalaatin kanssa!