Kotimaista parsaa paahdetulla juustoleivällä

Kotimaista parsaa paahdetulla juustoleivällä Kuusamon Juusto Ripotella Alkuperäinen

Varma kevään merkki on tuore tankoparsa. Kevään ensimmäiset vihreät parsaniput on usein tuotu Keski-Euroopasta, mutta kauden edetessä saatavilla on myös kotimaista parsaa. Kotimainen parsa on vielä huonosti tunnettu, vaikka sen hernemäinen maku ja napakka rakenne ovat mitä täydellisimpiä keväisiin ruokiin. Me grillasimme kotimaiset parsat kevyesti paahdetun hapanleivän kaveriksi. Hapanleivän päälle ripotellaan tietenkin monikäyttöistä Ripotella-pizzajuustoa, jonka lastumainen rakenne on mitä mainioin uunissa paahtamiseen. Halutessassi voit vielä tekaista leivän kaveriksi maukkaat ja nopeatekoiset uppomunat.

Tiesitkö? Valkoinen parsa on kasvanut maan alla, kun taas vihreä parsa kasvaa maan pinnalla. Parsa on sesongissa huhti-kesäkuussa ja kotimaisen parsan sesonki on parhaimmillaan kesäkuussa.


Kotimaista parsaa paahdetulla juustoleivällä

Annoksia: 4 | Valmistus: 30 minuuttia


NÄITÄ TARVITSET

  • 4 isoa viipaletta hapanjuurileipää

  • 500 g vihreää parsaa

  • 1 kpl valkosipulinkynsiä

  • 1 pss (140 g) Kuusamon Juusto Ripotella pizzajuustoa

  • Lisäksi öljyä ja voita

  • Tarjoiluun halutessasi salaattia, villiyrttipestoa ja auringonkukansiemeniä

Valmistus

  1. Laita kiertoilmauuni lämpiämään 200 asteeseen.

  2. Leikkaa valkosipulinkynsi puoliksi ja hiero sitä kevyesti hapanjuurileipäviipaleiden pintaan, molemmille puolille.

  3. Voitele leivät kevyesti.

  4. Laita voidellut leipäviipaleet leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja ripottele niiden päälle Ripotella pizzajuustoa.

  5. Paahda leipiä uunissa 10-15 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja ne ovat kauniin kullan ruskeita.

  6. Huuhtele parsat kevyesti ja napsauta niiden puinen kanta pois. Jos parsat ovat isoja ja paksuja, voit kuoria ne – muuten vihreitä parsoja ei tarvitse kuoria.

  7. Lämmitä grillipaistinpannu ja öljyä se kevyesti. Grillaa parsoja kunnes niissä on kaunis paistopinta, mutta ne ovat sisältä vielä hieman rapeita.

  8. Tarjoile grillatut parsat lämpimien juustoleipien päällä.

    Voit halutessasi täydentää annoksen vihreällä salaatilla ja villiyrttipestolla. Ripottele halutessasi päälle myös hieman lisää juustoa ja auringonkukansiemeniä.