kasvisgratiini

kuusamon-juusto-emmental-5.jpg

Herkullisen värikäs kasvisgratiini syntyy vihanneksista ja sopii nautittavaksi sellaisenaan tai lisukkeeksi. Täyteläinen maku syntyy jykevän maukkaalla Emmental juustolla, joka gratinoituu kauniisti kasvisten pintaan uunissa. Valitse Emmentalin voimakkuus makusi mukaan. Valikoimastamme löydät Sinileima, Punaleima ja Mustaleima Emmentalit sekä vähärasvaisemman Kevyt Emmentalin.


kasvisgratiini

Annoksia: 4 | Valmistus: 60 minuuttia


 
 

ainekset

  • 500 g kasviksia, esimerkiksi parsakaalia, kukkakaalia, porkkanaa ja spagettikurpitsaa.

  • 1 tomaatti

  • 1 kasvisliemikuutio

  • 1 sipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 250 g Kuusamon Juuston Sinileima Emmentalia raastettuna

  • 1 prk kermaa

  • Suolaa ja pippuria.

Vinkki! Voimaakkaampien makujen ystävät voivat Sinileima Emmentalin tilalla käyttää myös Kuusamon Juuston Punaleima Emmentalia tai Mustaleima Emmentalia. Valitse juuston voimakkuus makusi mukaan!

valmistus

  1. Pilko parsakaali, kukkakaali, porkkana sekä myskikurpitsa ja keitä niitä kasvisliemessä kattilassa noin 10 minuuttia.

  2. Siivilöi keitetyt kasvikset ja laita ne voideltuun uunivuokaan.

  3. Pilko sekaan myös sipuli ja tomaatti. Purista valkosipulinkynnet joukkoon.

  4. Sekoita mausteet ja kerma keskenään ja kaada vuokaan.

  5. Raasta Emmentaljuusto ja ripottele sitä reilusti kasvisten pinnalle.

  6. Paista uunissa 225 asteessa noin 30-40 minuuttia.

  7. Tarjoa sellaisenaan tai lisukkeena.