JUUSTOSÄMPYLÄT

 
 
Juustosämpylät resepti Kuusamon Juusto

Kukapa meistä ei rakastaisi tuoreiden sämpylöiden makua? Huumaavaa tuoksu leijuu kotiin, kun sämpylät paistuvat uunissa. Klassiset sämpylät saavat uuden voimakkaamman maun, kun sämpylät kuorruttaa Emmental raasteella. Jykevän maukas emmental antaa paljon makua perinteisiin sämpylöihin, jolloin täytteetkin voi pitää kevyempinä. Juustosämpylät maistuvat aamupalalla, välipalalla ja iltapalalla. Valmista isompi annos kerralla ja pakasta osa sämpylöistä, näin voit herkutella sämpylöillä juuri silloin, kun himo iskee.

 
 

JUUstosämpylät

Annoksia: 16 kpl | Valmistus: yli 60 min


 
 

ainekset

  • 5 dl maitoa

  • 1 tl suolaa

  • 1 rkl juoksevaa hunajaa 

  • 50g tuorehiivaa 

  • 10dl sämpyläjauhoja 

  • 25g pehmeää voita 

Valmistus

  1. Ota voi lämpenemään noin 30min ennen leipomista. 

  2. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.  

  3. Lisää maitoseokseen suola ja hunaja.  

  4. Vaivaa jauhot taikinaan  ja lisää pehmeä voi alustuksen lopulla.  Alusta taikinaa yhteensä  5-10 minuuttia, jotta taikinasta tulee kimmoisa.  

  5. Anna  taikinan kohota  kulhossa  liinan alla  huoneenlämmössä  kaksinkertaiseksi noin 30-40 minuuttia.

  6. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle  ja jaa se 16 palaan. 

  7. Pyörittele palat pöytää vasten sämpylöiksi.

  8. Nosta palat kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle. Peitä liinalla ja kohota vielä noin 30 minuuttia. 

  9. Esilämmitä uuni 225 asteeseen. 

  10. Voitele kohonneet sämpylät  kevyesti  kananmunalla ja ripottele päälle juustoraaste.  

  11. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.