Juustoiset ranskalaiset

Juustoiset ranskalaiset, jossa täytteenä smetanaa, chiliä, Ripotella Voimakas -pizzajuustoa, punasipulia, korianteria ja limeä.

Nyt nostetaan ranskalaiset seuraavalle tasolle!

Juustoiset “loaded fries” -tyyppiset ranskalaiset ovat “street food” klassikko, ja niin helppo valmistaa! Annos on ruokaisa, ja sopii täydellisesti burgereiden kaveriksi ja annokseksi sellaisenaan. Kullanrapeat ranskalaiset saavat täytteeksi Ripotella Voimakas -pizzajuustoa, smetanaa, tomaattia, chiliä, punasipulia, pekonia, korianteria ja oman maun mukaan chilikastiketta ja limemehua. Resepti on siis täydellinen yhdistelmä rapeutta, suolaisuutta, kermaisuutta, täyteläisyyttä ja raikkautta. Tämä se jos jokin, on todellista lohturuokaa!

Ripotella Voimakas -pizzajuusto sopii ranskalaisten päälle, sillä se sulaa lastumaisen rakenteensa vuoksi täydellisesti ranskalaisten päälle uunissa hetken oltuaan. Raaste on tietysti 100 % juustoa ja se antaa juuri sopivasti vivahteikasta makua ranskalaisiin. Se ei myöskään tee juustoranskalaisista samalla tavalla velttoja kuin esimerkiksi juustokastike, jota käytetään tyypillisesti “loaded fries” -tyyppisten ranskalaisten täytteenä. Ei kun siis hemmottelemaan makuhermoja!


Juustoiset ranskalaiset

Annoksia: 2-4 kpl | Valmistus: 45 minuuttia


NÄITÄ TARVITSET

  • 500 g ranskanperunoita (pakaste tai itse tehtyjä)

  • 1 pss (140 g) Kuusamon Juusto Ripotella voimakas -juustoa

  • 2 kpl tomaatteja kuutioituna

  • 2 kpl tuoreita chilejä viipaleina

  • 1 kpl punasipulia hienonnettuna

  • 1 pkt pekonia kypsennettynä ja hienonnettuna

  • ½ pnt korianteria hienonnettuna

  • 120 g smetanaa

  • tulista kastiketta oman maun mukaan

  • 1 kpl limeä lohkoina (vapaaehtoinen)

Valmistus

  1. Kypsennä ensin ranskalaiset. Voit valmistaa ranskanperunat itse esimerkiksi air fryer -uunissa tai käyttää valmiita pakasteranskalaisia.

  2. Ripottele uunipellillä, leivinpaperin päällä lepäävien, kypsien ranskanperunoiden päälle juustoraaste.

  3. Anna juuston sulaa perunoiden päälle 180-asteisessa uunissa.

  4. Ripottele sulaneen juuston päälle tomaattikuutiot, chiliviipaleet, hienonnettu punasipuli ja pekoni.

  5. Lusikoi päälle myös pieniä kekoja smetanaa ja pirskottele päälle tulista kastiketta oman makusi mukaan.

  6. Koristele viimeiseksi tuoreella korianterilla. Voit halutessasi tarjoilla perunoiden seurana myös limelohkoja, joista voit puristaa vähän limemehua annoksen päälle.

  7. Nauti sellaisenaan tai tarjoile juustohampurilaisten kanssa.