Nakkipiilot

Olisiko tässä kenties joulun syötävin kranssi?

Juustoinen nakkipiilokranssi on maukas ja koristeellinen tarjottava joulukauden juhlahetkiin! Nämä suolaiset suupalat ovat helppo ja nopea valmistaa suuremmallekin juhlaseurueelle, sillä nakit, sinappi ja aromikas Kuusamon Juuston sinileima Emmental-raaste kääritään valmiiden croissant-taikinapalojen sisään. Tämän jälkeen ne asetellaan joulukranssin muotoon ja paistetaan uunissa kullanruskeiksi.

Tämä naposteltava maistuu koko perheelle ja on varmasti myös lapsien mieleen jouluna!


Juustoiset nakkipiilot

Annoksia: 48 kpl | Valmistus: 50 minuuttia


NÄITÄ TARVITSET

  • ½ pkt (n. 138 g) Kuusamon Juusto Sinileima Emmental -juustoa

  • 2 prk (á 240 g) valmista croissant-tuoretaikinaa

  • 3 pkt (á n. 220 g) pikkunakkeja

  • konjakkisinappia

  • 1 kpl kananmuna

  • unikonsiemeniä

  • koristeluun runsaasti rosmariininoksia (valinnainen)


Valmistus

  1. Laita kiertoilmauuni lämpiämään 180 asteeseen.

  2. Avaa croissant-taikinarullat. Leikkaa yksi levy (jossa kaksi croissant-kolmiota) kahdeksaan yhtä suureen osaan.

  3. Lusikoi pieni määrä konjakkisinappien pienten taikinakolmioiden kantaosaan. Laita juustoraastetta sinapin päälle. Laita yksi pikkunakki juustoraasteen päälle ja rullaa nakkipiilo rullalle. Toista loppujen nakkipiilojen kanssa.

  4. Asettele nakkipiilot leivinpaperilla peitetylle pellille kranssin muotoon. Jätä keskelle aukko dippikulhoa varten, jotta voit tarjoiltaessa laittaa valmiin kranssin keskelle pienen kulhon ketsuppia.

  5. Voitele nakkipiilot kananmunalla ja ripottele päälle juustoraastetta ja unikonsiemeniä.

  6. Paista uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes nakkipiilot ovat kypsiä ja kauniin kullanruskeita.

  7. Koristele kranssi halutessasi rosmariininoksilla asettelemalla oksia kranssin ympärille. Annostele ketsuppia pieneen kulhoon ja aseta kulho kranssin keskelle.