EMMENTAL-JUUSTOSÄMPYLÄT

 
 
emmental-juustosämpylät-jpg.jpg

Haaveiletko tuoreesta, lämpimästä ja juustoisesta sämpylästä? Etsitkö täydellistä makuparia lämmittävien keittojen kaveriksi? Oletko järjestämässä brunssia? Olet oikeassa paikassa, sillä täältä saat erinomaisen ohjeen herkullisiin ja suussa sulaviin Emmental- juustosämpylöihin. Itsetehdyt Emmental-juustosämpylät ovet todella pehmoisia ja tuovat mahtavan tuoksun keittiöön. Nämä eivät ole mitkä tahansa juustosämpylät, vaan tuplajuustosämpylät, joiden sisään on piilotettu sinileima Emmental -sydän ja päälle ripoteltu vielä sinileima Emmental -raastetta. Anna kiireen unohtua ja uppoudu hetkeksi taikinan vaivaamiseen ja sämpylöiden pyörittelyyn.

 
 

EMMENTAL-JUUstosämpylät

Annoksia: 16 kpl | Valmistus: yli 60 min


 
 

ainekset

  • 5 dl maitoa

  • 1 tl suolaa

Valmistus

  1. Ota voi lämpenemään noin 30 min ennen leipomista. 

  2. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.  

  3. Lisää maitoseokseen suola ja hunaja.  

  4. Vaivaa jauhot taikinaan  ja lisää pehmeä voi alustuksen lopulla.  Alusta taikinaa yhteensä  5-10 minuuttia, jotta taikinasta tulee kimmoisa.  

  5. Anna  taikinan kohota  kulhossa  liinalla peitettynä  huoneenlämmössä  kaksinkertaiseksi noin 30-45min. 

  6. Kuutio juusto noin 1cm x 1cm paloiksi kohotuksen aikana. 

  7. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle  ja jaa se 16 palaan. 

  8. Pyörittele palat sämpylöiksi ja  paina  jokaisen sämpylän sisään juustokuutio.  Jotta juusto ei karkaa paiston aikana, on tärkeää sulkea juusto hyvin sämpylän sisälle. 

  9. Nosta palat kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle. Peitä liinalla ja kohota noin 30 minuuttia. 

  10. Esilämmitä uuni 225 asteeseen. 

  11. Voitele kohonneet sämpylät  kevyesti  kananmunalla ja ripottele päälle juustoraaste.  

  12. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.