
Tomaattipiirakka
Herkullinen tomaattipiirakka syntyy nopeasti helpolla piirakkapohjan reseptillä ja Kuusamon Juuston aromikkaalla Emmentalraasteella. Piirakan kaunis ulkonäkö tekee siitä oivan brunssi- tai juhlaherkun.
Annosmäärä
6 annostaValmistusaika
1hVaikeustaso
Arvostele
Miltä maistui?

Ainekset
Piirakkapohja
-
150 g voita
-
3,5 dl vehnäjauhoja
-
0,5 tl suolaa
-
1 kananmuna
Täyte
-
150 g Kuusamon Juuston Emmentalraastetta
-
4-5 tomaattia
-
2 rkl oliiviöljyä
-
1 tl kuivattua basilikaa
-
¼ tl suolaa
-
1 valkosipulinkynsi
-
Pinnalle rouhittua mustapippuria
Ohje
-
Laita uuni kuumentumaan 225 asteeseen.
-
Sekoita vehnäjauhot ja suola. Nypi jauhot ja ja pehmennyt voi. Sen jälkeen lisää kananmuna nopeasti taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.
-
Painele taikina piirakkavuokaan (halkaisija 24-27 cm).
-
Lisää pohjalle emmentalraaste. Leikkaa tomaatit ohuiksi siivuiksi ja asettele ne piirakkapohjaan.
-
Kuori ja murskaa valkosipuli. Sekoita valkosipuli, kuivattu basilika ja suola oliiviöljyyn. Pirskottele öljy tomaattien päälle.
-
Lisää piirakan päälle rouhittua mustapippuria makusi mukaan.
-
Paista piirakkaa noin 30 minuuttia, kunnes tomaatit ovat ruskistuneet kauniisti ja piirakkapohja on kypsää.
Reseptillä käytetyt tuotteet
Katso myös nämä reseptit

Crunch wrap

Kinkkuvoileipäkakku

Savujuustoperunat

Lyttyperunat skagenilla ja mummonkurkuilla

Enchiladat broileritäytteellä

Grillatut munakoisot

Grillatut jalapenot juustolla

Texmex-salaatti

Crunch wrap

Kinkkuvoileipäkakku

Savujuustoperunat

Lyttyperunat skagenilla ja mummonkurkuilla

Enchiladat broileritäytteellä

Grillatut munakoisot

Grillatut jalapenot juustolla

Texmex-salaatti

Crunch wrap

Kinkkuvoileipäkakku

Savujuustoperunat
