Suolainen kesäpiirakka

Suolainen kesäpiirakka on täydellinen  tarjottava kesän ajan juhliin! Piirakka valmistuu helposti, sillä lehtitaikinalevy vain paistetaan uunissa, jonka jälkeen se täytetään aromikkaalla Eränkävijä 15% juustolla, rucolalla, ilmakuivatulla kinkulla ja kirsikkatomaateilla.

Annosmäärä

6 annosta

Valmistusaika

45min

Vaikeustaso

Arvostele

Suolainen kesäpiirakka

Ainekset

  • Iso lehtitaikinalevy
  • 1 kananmuna
  • Eränkävijä 15% juustoa
  • Rucolaa
  • Ilmakuivattua kinkkua
  • Kirsikkatomaatteja

Ohje

  1. Ota lehtitaikinalevy hyvissä ajoin sulamaan. Levitä taikina pellille ja tee taikinan reunoihin  viillot veitsellä ikään kuin kehykseksi (älä viillä pohjaan asti). Voitele taikina kananmunalla ja paista sitä uunissa ohjeen mukaan.
  2. Ota valmis  lehtitaikinalevy pois uunista  ja painele keskiosaa lusikalla.
  3. Raasta keskiosaan reilusti Eränkävijä 15% juustoa.  Lisää täytteeksi rucolaa,   ilmakuivattua kinkkua ja halkaistuja kirsikkatomaattia.
  4. Koristele halutessasi herneenversoilla ja nauti! Vinkki: Piirakan päälle voi pirskotella myös balsamicoa.