Usein kysytyt kysymykset

Tältä sivulta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Tuotteet

  • Kauanko tuotteet säilyvät avattuna?

    Juusto säilyy parhaiten jääkaapissa alle + 8 °C:ssa omassa pakkauksessaan kunnolla suljettuna tai tiiviisti tuorekelmuun käärittynä. Mikäli juustoa ei ole kääritty muoviin, se kuivuu. Säilöntäaineeton juusto säilyy avatussa pakkauksessa jääkaapissa tiiviisti suljettuna noin yhden viikon. Säilönaineita sisältävät juustot säilyvät avattuina noin kaksi viikkoa.

    Juusto säilyy parhaiten ja pidempään puhtaassa jääkaapissa. Nyrkkisääntö juuston säilymiselle on seitsemän vuorokautta jääkaapissa, kalvossa, mutta jos jääkaappi on todella puhdas, juusto voi säilyä jopa kaksi viikkoa tai enemmänkin.

  • Miksi jokainen juustopala näyttää erilaiselta?

    Juustojen valmistus on pitkälti käsityötä. Tämän seurauksena jokainen juusto on uniikki, eikä kahta saman näköistä palaa ole.

  • Minulla on tuotetoive

    Tuotetoiveita voit jättää Kuluttajille-sivuilta löytyvän lomakkeen kautta. Valitettavasti emme pysty toteuttamaan aina toiveita, mutta käsittelemme niitä säännöllisesti tuotekehityspalavereissamme.

    Jätä meille tuotetoive

  • Ostamani tuote on homeessa, miten näin on voinut käydä?

    Mikäli pakkaukseen tulee reikä, pääsee suojakaasu karkaamaan pakkauksesta. Tämän seurauksena pakkaukseen pääsee vuotamaan ilmaa ja sen mukana homeitiöitä. Reikä pakkaukseen voi syntyä esimerkiksi mahdollisesta häiriöstä pakkauskoneella, jolloin pakkauksen sauma ei tule tiiviiksi.

  • Miten kierrätän juustopakkauksen?

    Juustopakkauksemme voit kierrättää muovinkeräykseen. Sulatejuustorasioiden foliokansi kierrätetään metallinkeräykseen.

  • Ovatko juustonne laktoosittomia?

    Kovat kypsytetyt juustot ovat kypsytyksen ansiosta luonnostaan laktoosittomia tai ainakin vähälaktoosisia, vaikkei laktoosia olisikaan erikseen poistettu. Kypsytyksen aikana juuston laktoosi hajoaa, jolloin lopputuotteessa on laktoosia erittäin vähän tai ei lainkaan. Tarkemmat tiedot löydät tuotteen  ravintotietotaulukosta.

  • Onko valikoimissanne vähäsuolaisia juustoja?

    Juuston katsotaan olevan vähäsuolainen kun sen suolapitoisuus on alle 1,0 g / 100 g. Valikoimassamme tällaisia tuotteita ovat muun muassa Sini-, Puna- ja Mustaleima Emmental sekä Emmentalraaste.

  • Miksi Savujuuston pinta on ruskea?

    Savustamme Savujuustomme omassa savustamossamme käyttäen aitoja leppälastuja. Savustuksen aikana juustonpinta saa kauniin ruskean sävyn. Savujuustoa ei tarvitse kuoria, pinta on syötävä.

  • Juustojen pastörointi

    Kaikki juustomme ovat valmistettu pastöroidusta maidosta, jolloin ne ovat turvallisia käyttää myös raskausaikana.

  • Miksi juuston pinnalla on hiivaa?

    Kypsytettyjen juuston pinnalla on luonnostaan hiivaa. Valkoinen kasvusto juuston pinnalle voi syntyä, mikäli pakkaus on ollut avattuna pitkään.

  • Juustossani on halkeama, miksi?

    Mikäli juuston kypsytyksen aikana juustoon syntyy suurempi paine, kuin mitä juusto pystyy pitämään kaasuja sisällään, voi juustoon syntyä halkeama. Halkeama on puhtaasti esteettinen ongelma.

  • Jos olen raskaana, voinko syödä Kuusamon Juuston tuotteita?

    Kaikki tuotteemme on valmistettu kotimaisesta pastöroidusta maidosta, joten ne ovat turvallisia käyttää myös raskausaikana.

Juustojen raaka-aineet