rapujuhlat

Vinkit rapujuhliin

9 vinkkiä onnistuneisiin rapujuhliin

  1. Oikea määrä rapuja syöjää kohden on alkuruoaksi 5-6 ja pääruoaksi 10-12 rapua. Muista kertoa vieraille, montako rapua olet varannut syöjää kohden.

  2. Rapujen määrästä riippuen, kata tarjolle myös muuta syötävää, kuten paahtoleipää, juustoja ja salaattia.

  3. Varaa jokaiselle syöjälle oma, sitruunanpalalla varustettu vesikulho sormien putsaamiseen.

  4. Rapuveitsi, kauluri ja servetit auttavat hillitsemään syömisestä syntyvää sotkua.

  5. Ruokajuomaksi rapujuhlissa katetaan raikasta roseeta, snapseja ja kuplivaa vettä.

  6. Kata ravut tillin ja sitruunalohkojen kanssa näyttävästi pöydän keskelle. Lisää kattaukseen teemaan sopivat servetit ja kynttilöitä — tunnelma on valmis!

  7. Juomalaulut muistuvat illan aikana mieleen, mutta juhlien ensimmäisiä lauluja varten kannattaa kattaa jokaiselle pienet lauluvihkot.

  8. Ravut tarjoillaan aina kylmänä. Jokiravut saavat maustua kylmässä, omassa keitinliemessään vuorokauden ja täpläravut vähintään 8 tuntia.

  9. Nauti viimeistä imaisua myöten, ravusta syötäväksi kelpaavat lähes kaikki pehmeät osat. Poikkeuksena ovat vatsan sappi ja pyrstön sisällä oleva peräsuoli.

Rapuliina kaulaan solmi; ensin daamin tietenkin.
Juhlavieraat kaikki valmiit, ei kun kiinni rapuihin!
Juhlavieraat kaikki valmiit, ei kun kiinni rapuihin!
— Sanat Timo Arvola, Sävel kansanlaulu Kotimaani ompi Suomi