
Uunilohi
Uunilohi on herkullinen pääruoka, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan. Tämä uunilohi saa täyteläistä makua juustoisesta kastikkeesta. Uunilohi sopii tarjoiltavaksi erinomaisesti esimerkiksi juustoisen perunamuusin kanssa.
Annosmäärä
5 annostaValmistusaika
45minVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
-
500 g lohi- tai kirjolohifilettä
-
1 ruukku tilliä
-
1 maustekurkku
-
1/2 prk Paimenpoika Ruoka & Dippi Goudaa
-
1 dl kuohukermaa
-
1/2 sitruuna
-
Suolaa
-
Mustapippuria
Ohje
-
Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
-
Laita lohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Poista mahdolliset ruodot.
-
Mausta lohen pinta suolalla ja pippurilla.
-
Hienonna maustekurkku ja tilli ja levitä ne lohen pinnalle.
-
Sekoita kulhossa Paimenpoika Ruoka & Dippi ja kuohukerma keskenään. Kaada seos lohen päälle.
-
Halkaise sitruunasta 3-5 viipaletta ja laita lohen päälle.
-
Laita lohi uuniin 225 asteeseen noin 30 minuutiksi.