uunibataatti savuporosulatejuustolla

Jos et ole aiemmin maistanut uunibataattia, niin tässä on resepti johon ihastut varmasti! Bataatin makeus ja suolaisen Kuusamon Juuston savuporosulatejuuston maku luovat yhdessä täyteläisen ja houkuttelevan yhdistelmän. Uunibataatit ovat vaivatonta valmistaa, koska ne kypsyvät helposti uunissa, jonka aikana pystyt valmistamaan täytteen. Kun bataatit ovat pehmeitä ja kauniin ruskeita, sinun ei tarvitse kuin lisätä täyte ja nauttia.

Resepti on täydellinen vaihtoehto niin arjen ruokailuihin, kuin rentoihin illanistujaisiinkin. Se ei vain maistu hyvältä, vaan myös näyttää kauniilta ja tarjoaa makuelämyksen, joka ei jätä kylmäksi.


Uunibataatti savuporosulatejuustolla

Annoksia: 4 kpl | Valmistus: 45 min


NÄITÄ TARVITSET

  • 4 bataattia

  • 1 prk Kuusamon savuporosulatejuusto 200g

  • 1 prk creme fraiche

  • 1 rkl piparjuuritahnaa

  • 1 sulakurkku

  • 100 g kylmäsavustettua poron leikkelettä

  • 0,5 tl suolaa

  • 0,5 tl mustapippuria

  • hienonnettua ruohosipulia

Valmistus

  1. Kypsennä bataatit kokonaisina uunissa noin 180 asteessa 40 minuutin ajan tai kunnes kypsiä.

  2. Bataattien ollessa uunissa valmista täyte sekoittamalla savuporosulatejuusto, creme fraiche ja piparjuuritahna keskenään.

  3. Hienonna sekaan suolakurkku ja kylmäsavustettu poro. Mausta suolalla ja pippurilla ja nosta jääkaappiin maustumaan siksi aikaa, kunnes bataatit ovat kypsyneet.

  4. Halkaise bataatit ja nosta täytettä bataatin sisään. Lisää päälle hienonnettua ruohosipulia ja nauti.