Uppomunat
Uppomunat ovat brunssipöytien varma hitti! Rapeaksi paahdetut leivät juustoviipaleilla ja uppomunalla sopivat lähes mihin vain: brunssille, aamupalapöytään tai välipalaksi.
Uppomunat kuulostavat monen korvaan vaikealta valmistaa ja vähintään rakettitieteeltä, jonka vuoksi sen valmistusta voidaan jopa vältellä. Rakettitiedettä se ei kuitenkaan ole. Kiehuva vesi pitää saada pyörivään liikkeeseen, jotta valkuainen hyytyy keltuaisen ympärille veden pyöriessä. Uppomunien valmistuksessa ei kannata vaipua epätoivoon, kokeile rohkeasti! Tällä reseptillä onnistut varmasti.
Uppomunat
Annoksia: 2 kpl | Valmistus: 15 minuuttia
ainekset
2 palaa hapanjuurileipää
Voita tai margariinia
Silmusalaattia tai herneenversoja
2 kananmunaa
Vettä
Etikkaa
Suolaa ja pippuria
Valmistus
Kuumenna vesi ja loraus etikkaa kattilassa. Älä kuitenkaan keitä kiehuvaksi niin, että isoja kuplia ehtii muodostua.
Riko kananmunat varovasti yksitellen pieneen kuppiin.
Pyöräytä lusikalla pyörre kattilaan ja tiputa kananmuna pyörteen keskukseen. Anna kananmunan keittyä noin 3 minuuttia. Jatka kypsennystä pari minuuttia, jos haluat siitä kiinteämmän.
Paahda halutessasi leivät ja laita päälle voita sekä juustoviipaleita.
Lisää juustoviipaleiden päälle ituja ja valmiit uppomunat.
Nauti leivät hedelmien, marjojen ja tuoreen mehun kera!
Kokeile reseptiin myös näitä juustoviipaleita
juustoviipaleet
Valitse uppomunaleipiin oma suosikkijuustoviipaleesi! Mikään ei ole helpompaa, kuin lisätä viipale omaa suosikkijuustoa leivälle. Makuina viipaleissa ovat Savujuusto, Gouda, Punaleima sekä Maasdam.
Kananmuna raaka-aineena
Kananmuna on ravintosisällöltään yksi monipuolisimmista ruoka-aineista, koska se sisältää ihmiselle tärkeitä ravintoaineita. Se sisältää runsaasti proteiinia ja lähes kaikkia vitamiineja. Kananmuna on hyvä ravinnonlähde kaikenikäisille. Kananmuna sisältää runsaasti proteiinia, fosforia ja D-vitamiinia, jotka ovat välttämättömiä luustolle.