Täyteläinen kalakeitto

 
 

Klassinen kalakeitto valmistetaan tuoreesta lohesta, perunoista, porkkanoista sekä purjosta. Mausteeksi kalakeitto ei tarvitse kuin suolaa, maustepippuria ja tuoretta tilliä. Toiset valmistavat tämän herkullisen keiton kirkasliemisenä, kun taas toiset haluavat keitosta täyteläisemmän lisäämällä keittoon kermaa. Kalakeittoon sopii lohen lisäksi ahvenet, seiti sekä made. Tarjoile täyteläinen kalakeitto ruis- tai saaristoleivän ja juustoviipaleiden kanssa.

 
 

täyteläinen kalakeitto

Annoksia: 4 kpl | Valmistus: 60 min


 
 

ainekset

  • 10 perunaa 

  • 4 porkkanaa 

  • Puolikas purjo

  • 500g  lohifileetä 

  • 8dl  vettä 

  • 2d l kuohukermaa 

  • 10 kokonaista maustepippuria 

  • Tuoretta tilliä 

  • Suolaa 

Lisäksi ruis- tai saaristolaisleipää, voita ja Gouda juustoviipaleita 

Valmistus

  1. Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. 

  2. Pese ja pilko purjo.

  3. Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Paloittele filee reiluiksi kuutioiksi. 

  4. Keitä perunoita ja porkkanoita maustepippureiden kanssa vedessä, kunnes ne ovat  lähes kypsiä. 

  5. Lisää keittoon purjo, lohi ja kerma. Keitä vielä noin 5 minuuttia, kunnes kala on kypsää. 

  6. Mausta suolalla ja tuoreella tillillä. 

  7. Tarjoile keitto ruisleivän ja juustoviipaleiden kanssa.